Annonce
Læserbrev

Tyvebander og organiserede kiosksvindlere har for let spil - skærp indsatsen over for kriminelle og hjælp de hæderlige erhvervsdrivende

Danmark skal selvfølgelig ikke være vært for personer, der begår kriminalitet. Derfor foreslås, at udenlandske kriminelle, der begår butikstyveri, bliver udvist af landet - også i førstegangstilfælde.

Læserbrev: Tyvebander og kiosksvindlere har for let spil. Derfor fremsætter DF forslag om markante tiltag, så de hæderlige erhvervsdrivende ikke fortsat skal udkonkurreres af kreative svindlere, som bevidst sælger hælervarer og varer, de ikke har betalt afgifter og moms af.

Alene på Nørrebrogade i København er der eksempelvis 24 guld- og sølvsmede, 39 frisører og imponerende 24 kiosker. De er givetvis ikke alle svindlende i stor stil, men alle og enhver, der kender til drift af butikker, ved, at økonomien ikke kan hænge sammen, såfremt så mange butikker også skal betale løn, husleje, energi, varetab, varelager, moms og afgifter.

BT gik eksempelvis ind i kiosken NamNam på Nørrebro. Varerne var fra en kant af ulovlige. Pepsi-cola uden pant og ulovligt importeret fra Polen, Nutella fra Tyskland uden importafgift, Haribo-vingummi kom fra Tyrkiet med svenske mærkater på bagsiden, og så skal vi ikke glemme Oreo-kiksene, som kom helt fra Bulgarien. Hver og én vare piv-ulovlige i danske butikker.

Det er desværre en ubestridelig kendsgerning, at tyvebander og organiserede kiosksvindlere har for let spil i deres "arbejde" med at stjæle værdier fra de danske butikker for bagefter at sælge dem i egne kiosker.

I DF har vi igennem flere år arbejdet målrettet på at få skærpet myndighedernes indsats og strafferammerne overfor de kriminelle.

Men kriminaliteten udvikler sig alligevel drastisk, og især udenlandske bander fortsætter nærmest uhindret.

Derfor vil vi i DF have skærpet indsatsen over for kriminelle og samtidig hjælpe de hæderlige erhvervsdrivende.

Der skal strammes op, og selvfølgelig skal butikkerne have hjælp, når de udsættes for tyveri. Her nytter det ikke, at man blot giver svindlere frit spil.

Faktisk kalder hele tilgangen på, at vi strammer lovgivningen, giver butikkerne en håndsrækning og straffer tyvene hårdt.

Straffene for tyveri skal skærpes, og kiosker, der afsætter stjålne varer til videresalg, skal ligeledes straffes hårdt. Konkret foreslås, at bøden for butikker og kiosker, der videresælger hælervarer, hæves til minimum 50.000 kr. I gentagelsestilfælde fordobles bøden.

Det skal endvidere være muligt straks at konfiskere hele kioskens varelager, indtil alle bøder og afgifter mv. er betalt.

Danmark skal selvfølgelig ikke være vært for personer, der begår kriminalitet. Derfor foreslås, at udenlandske kriminelle, der begår butikstyveri, bliver udvist af landet - også i førstegangstilfælde.

Annonce
Hans Kristian Skibby. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Fredericia

Meningerne er delte: Diskussion om ny bro over Lillebælt optager læserne

Annonce