Annonce
Læserbrev

Tyvebander og organiserede kiosksvindlere har for let spil - skærp indsatsen over for kriminelle og hjælp de hæderlige erhvervsdrivende

Annonce

Læserbrev: Tyvebander og kiosksvindlere har for let spil. Derfor fremsætter DF forslag om markante tiltag, så de hæderlige erhvervsdrivende ikke fortsat skal udkonkurreres af kreative svindlere, som bevidst sælger hælervarer og varer, de ikke har betalt afgifter og moms af.

Alene på Nørrebrogade i København er der eksempelvis 24 guld- og sølvsmede, 39 frisører og imponerende 24 kiosker. De er givetvis ikke alle svindlende i stor stil, men alle og enhver, der kender til drift af butikker, ved, at økonomien ikke kan hænge sammen, såfremt så mange butikker også skal betale løn, husleje, energi, varetab, varelager, moms og afgifter.

BT gik eksempelvis ind i kiosken NamNam på Nørrebro. Varerne var fra en kant af ulovlige. Pepsi-cola uden pant og ulovligt importeret fra Polen, Nutella fra Tyskland uden importafgift, Haribo-vingummi kom fra Tyrkiet med svenske mærkater på bagsiden, og så skal vi ikke glemme Oreo-kiksene, som kom helt fra Bulgarien. Hver og én vare piv-ulovlige i danske butikker.

Det er desværre en ubestridelig kendsgerning, at tyvebander og organiserede kiosksvindlere har for let spil i deres "arbejde" med at stjæle værdier fra de danske butikker for bagefter at sælge dem i egne kiosker.

I DF har vi igennem flere år arbejdet målrettet på at få skærpet myndighedernes indsats og strafferammerne overfor de kriminelle.

Men kriminaliteten udvikler sig alligevel drastisk, og især udenlandske bander fortsætter nærmest uhindret.

Derfor vil vi i DF have skærpet indsatsen over for kriminelle og samtidig hjælpe de hæderlige erhvervsdrivende.

Der skal strammes op, og selvfølgelig skal butikkerne have hjælp, når de udsættes for tyveri. Her nytter det ikke, at man blot giver svindlere frit spil.

Faktisk kalder hele tilgangen på, at vi strammer lovgivningen, giver butikkerne en håndsrækning og straffer tyvene hårdt.

Straffene for tyveri skal skærpes, og kiosker, der afsætter stjålne varer til videresalg, skal ligeledes straffes hårdt. Konkret foreslås, at bøden for butikker og kiosker, der videresælger hælervarer, hæves til minimum 50.000 kr. I gentagelsestilfælde fordobles bøden.

Det skal endvidere være muligt straks at konfiskere hele kioskens varelager, indtil alle bøder og afgifter mv. er betalt.

Danmark skal selvfølgelig ikke være vært for personer, der begår kriminalitet. Derfor foreslås, at udenlandske kriminelle, der begår butikstyveri, bliver udvist af landet - også i førstegangstilfælde.

Hans Kristian Skibby. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Fredericia For abonnenter

Vidste du det?: Derfor er der konstant rødt ved overgang uden nogen gående

Annonce