Annonce
Fredericia

Tyveri af 40 stole og et betonbord fra Othello: - Det er simpelthen så frækt

Et bord magen til dette og 40 havestole er blevet stjålet fra plejecentret Othello i weekenden. Pladerne på bordet er lavet af beton og er derfor temmelig tunge. Centerleder Grethe Jørgensen vurderer derfor, der har været mere end en tyv involveret og sandsynligvis også en bil.
Plejecentret har fået stjålet de møbler, som pårørende bruger under besøg hos ældre på plejecentret. Nye blev bestilt mandag og blev leveret få timer senere.
Annonce

Fredericia: - Det er simpelthen så frækt.

Sådan siger centerleder på plejecentret Othello Grethe Jørgensen om et tyveri fra plejecentrets terrasse. Her er 40 havestole og et bord med en betonplade stjålet - sandsynligvis natten til mandag. Sagen er anmeldt til politiet.

Flere ældre stole er ikke blevet taget.

Foruden at Grethe Jørgensen synes, tyveriet er frækt, er hun ked af, at beboerne har mistet de møbler, som bruges, når pårørende besøger ældre på plejecentret, hvor de fleste  stadig sætter sig sammen udendørs på grund af corona-restriktioner.

Men det har heller ikke været de letteste effekter at stikke af med. Grethe Jørgensen vurderer, at de minimum har været to om det, og der har været en bil involveret.

- Der var to borde med betonplader. Det ene står her endnu. Det bord er simpelthen så tungt. Det er ikke bare noget, man lige flytter, fortæller Grethe Jørgensen.

Annonce

Nye stole bestilt

Hun håber derfor, at nogen har bemærket noget og vil fortælle om det til politiet. Hun er ikke helt sikker på, hvornår tyveriet er sket, men mener, det sandsynligvis er sket natten til mandag.

- Jeg skal lige have spurgt nattevagten, men de sov i går, men jeg tror, det er sket natten til i går, for lørdag havde vi mange besøgende, og der var det opdaget, hvis møblerne var væk, siger hun.

40 af disse stole blev i weekenden stjålet fra plejecentret Othello sammen med et bord med betonplader.

Hun er desuden taknemmelig for, at døren er låst til Othellos orangeri, hvor der også står møbler.

Men Othello har brug for møblerne i øjeblikket, så Grethe Jørgensen bestilte nye møbler mandag, og her var lysten til at hjælpe stor.

- Jeg bestilte nye hos Jysk, og de var meget velvillige til at hjælpe. Møblerne kom allerede kl. 14 i går, fortæller hun.

Annonce

Ingen overvågning

Grethe Jørgensen undrer sig over, at nogen vil gøre sig til tyv over nogle forholdsvis almindelige havemøbler. Det var ikke dyre møbler, og bordet har flere år på bagen.

- Det er stole til 200 kroner stykket. Tænk at gøre sig til tyv for det, konstaterer hun.

Havemøblerne stod på terrassen omme bagved, så tyven eller tyvene har kunne køre omkring Othello ad brandvejen.

Der var ikke overvågning på stedet, og Grethe Jørgensen fortæller, at man ville være ked af at skulle sætte overvågning op et sted, hvor de ældre mødes med deres pårørende.

- Det er en brandvej derom, så vi kan ikke engang spærre af. Fra Strandvejen er det kun cyklister og gående, som kan komme ind. Vi har spotlys, der tænder ved bevægelse på parkeringspladsen, og det skal vi måske også have her, for så ser nattevagten det, fortæller hun om plejecentrets overvejelser fremadrettet.

Sydøstjyllands Politi bekræfter tirsdag, at det har modtaget en anmeldelse om tyveriet. Her er gerningstidspunktet angivet til at være mellem lørdag klokken 16 og mandag klokken 10. På politiets døgnrapport er de mange havestole og havebordet en værdi på cirka 15.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Fredericia For abonnenter

Brugere og ansatte roser genbrugsordning: Lad bare resten af Danmark kopiere den

Annonce