Annonce
FC Fredericia

Ubeskrevet blad bliver ny assistenttræner for FC Fredericia

Thomas Ransborg er ny assistenttræner i FC Fredericia. Den 30-årige træner er et ubeskrevet blad, men han overvandt klubbens ledelse, da han var til samtale. Foto: Jesper Banke
FC Fredericia har ansat afløseren for Morten Dahm Kjærgaard. Det bliver den 30-årige nu tidligere Viby-træner Thomas Ransborg.

Fredericia: FC Fredericia har ansat sin nye assistenttræner, og han er et relativt ubeskrevet blad.

Valget er faldet på 30-årige Thomas Ransborg, som skifter til FC Fredericia efter at have være cheftræner for Viby i Danmarksserien.

- Thomas gjorde et fantastisk godt indtryk i et stærkt felt af kandidater. Vi har fået mange henvendelser, også fra folk med et fornemt cv. Men det blev Thomas, fordi han har mange kvaliteter og en bred idrætsmæssig baggrund, siger FC Fredericias direktør Stig Pedersen.

Og direktøren ved godt, at nogle måske siger: Hvem er han, når de læser denne nyhed. Men det tager han med ophøjet ro.

- Thomas er en træner, der er på vej frem. Han er kun 30 år og har allerede været cheftræner, hvilket vidner om, at han målrettet er gået efter trænergerningen. Han har selv spillet og han har en pondus, som egner sig godt til en 1. divisions-trup. Vi har store forventninger til ham, siger Stig Pedersen.

Navne som Jacob Thychosen, Jes Bekke og Søren Pallesen har været en tur på rygtebørsen undervejs, men det blev ikke et tidligere Fredericia-koryfæ, der fik jobbet. Til gengæld bor Thomas Ransborg i Fredericia. Hans kæreste arbejder på Fredericia Gymnasium, og parret har købt hus i byen.

- Det er bestemt et plus, at han er lokalt forankret. Det betyder noget, at han bor i byen og er tæt på klubben, siger Stig Pedersen.

Annonce
Jeg kommer ikke ind og skal revolutionere noget, for det går jo meget godt.

Thomas Ransborg, ny assistenttræner for FC Fredericia

Kan lidt af det hele

Thomas Ransborg stammer fra Holstebro, hvor han også har spillet fodbold selv. Han var centerforsvarer. Siden gik turen til Viby, som ansatte ham som spillende assistenttræner i 2016 og som cheftræner i 2018.

Han har en kandidat i idræt fra Aarhus Universitet, og han har en A-licens fra DBU.

- Jeg skifter to rækker opad, og det er et stort skridt. Jeg er glad for, at Viby lod mig gå før tid, siger Thomas Ransborg.

Under Thomas Ransborg kvalificerede Viby sig til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen, hvor klubben røg ud til Superliga-klubben Randers FC med et 2-0-nederlag. I Danmarksserien går det knap så godt for Viby, der er på næstsidstepladsen i rækken med 10 point for 14 kampe.

- Pokalturneringen kom til at fylde for meget for os, og det gav udslag i resultaterne, siger Ransborg.

Han afløser en kompetent mand i Morten Dahm Kjærgaard, som var analysens mester og så utallige fodboldkampe. Men hvilken type træner er Thomas Ransborg?

- Jeg mener jo, at jeg kan lidt af det hele. Men som assistenttræner har man meget den her analyserende rolle, hvor man er bindeled mellem cheftræneren og holdet. Og den rolle tager jeg på mig, siger han.

- Men jeg kan også dele en skideballe ud, hvis det er det, der skal til, siger han med et smil.

Tabt til Jonas Dal

Thomas Ransborg var på træningsbanen med FC Fredericia første gang tirsdag. I de første dage skal han sætte sig ind i hverdagen i klubben.

- Jeg kommer ikke til at stå og råbe i starten. Jeg kommer ikke ind og skal revolutionere noget, for det går jo meget godt, siger han.

Han glæder sig over, at han ikke længere skal arbejde om aftenen. I Viby træner man, når folk har fri fra arbejde. I Fredericia er fodbolden arbejdet.

Han og Jonas Dal er stødt ind i hinanden før. Dengang Jonas Dal var reserveholdtræner i FC Midtjylland spillede de nogle kampe mod Thomas Ransbors tidligere klubber.

- Jeg har tabt til ham nogle gange, siger Thomas Ransborg.

Hans kontrakt med FC Fredericia løber i halvandet år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce