Annonce
Debat

Udbud på hjemmeplejeområdet skal sikre kvalitet og tryghed for borgerne

Troels Yde Toftdahl, velfærdspolitisk chef, Dansk Erhverv
Annonce

Læserbrev: Kan man købe en vare for billigt? De fleste privatforbrugere ville nok svare ja, men i nogle kommuner lader svaret til at være et andet. Måske også i Fredericia.

Fredericia Kommunes udbud på hjemmeplejeområdet er i hvert tilfælde en ommer. Det var beskeden fra Klagenævnet fra udbud i marts, og nu har byrådet endelig – efter et længere, dyrt forsøg fra forvaltningens side om at undgå det - truffet beslutning om at følge klagenævnets afgørelse.

Kommunen skal prøve igen, og det er alle tiders chance for ikke blot at sikre kommunens ældste borgere den kvalitet og tryghed, de fortjener efter et langt liv med hårdt arbejde og skattebetalinger, men også at sikre tryghed for at leverandørerne kan levere service år efter år.

I det oprindelige udbud havde kommunen valgt at prioritere pris over kvalitet. Man var altså mere optagede af, hvad hjælpen koster – og ikke om leverandøren kan levere høj kvalitet. Resultatet af et sådant udbud kan man næsten gætte sig til: Ud med de gamle, kendte leverandører og ind med en billigere uden at overveje konsekvenserne.

Der er ikke noget galt i at spørge til prisen. Det er sund fornuft. Der er det til gengæld ikke at se bort fra kvaliteten. Der skal være sammenhæng i tingene, og vi skal kunne stole på, at man får den servic,e man betaler – ikke kun for et år ad gangen, men år efter år. Og risikoen ved at købe for billigt er – udover en bekymring for kvaliteten – at virksomheden ikke kan få økonomien til at hænge sammen. Slet ikke hvis man har overenskomst.

Og kan økonomien ikke hænge sammen, risikerer vi konkurser. Det kan hverken leverandører, borgere eller kommune være tjent med. Men får som bekendt, hvad man betaler for.

Derfor er håbet, at Fredericia Kommune denne gang også vil have kvaliteten og forsyningssikkerheden i fokus, når de skal lave deres udbud – og ikke kun økonomien. Borgerne skal kunne stole på, at deres hjemmepleje leveres af en leverandør med ordnede forhold og blik for kvalitet. En leverandør, der får en pris, som gør det muligt at investere i medarbejdere og nærhed. En leverandør, hvor pris og kvalitet hænger sammen.

Det er ikke for dyrt. Det er sådan set godt købmandskab at købe en vare, der ikke falder fra hinanden om et par år.


Derfor er håbet, at Fredericia Kommune denne gang også vil have kvaliteten og forsyningssikkerheden i fokus, når de skal lave deres udbud – og ikke kun økonomien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce