Annonce
Erhverv

Udbuddet er pludselig blevet stort: Mange ledige lejligheder i Kanalbyen

Der er løbende nye byggeprojekter i gang i Fredericias nye bydel, Kanalbyen. Man har netop taget hul på andelsbyggeriet Bådhusene, og der er fortsat fuld damp på kedlerne på Langebro-byggeriet, hvor de første er flyttet ind. Foto: Peter Leth-Larsen
I øjeblikket er udbuddet af mulige ejerlejligheder i Kanalbyen stort, og det kan være med til, at salget går lidt i stå, mener lokal ejendomsmægler.
Annonce

Fredericia: Byggeriet i Kanalbyen er i fuld gang. I denne uge blev der taget spadestik til Bådhusene, som er 72 andelsboliger, og snart står tre punkthuse færdige på Langebro. Her er flere af køberne flyttet ind de seneste måneder.

Men mange af lejlighederne og andelsboligerne er ikke solgt endnu.

- Salget går i bølger. Køberne har typisk et hus, de skal have solgt først. Om der er manglende interesse? Tja, der er altid nogen til vores åben hus-arrangementer. Nogle er bare nysgerrige og drømmer, mens andre gerne vil derned og bo, men først har planer om det om to til tre år, fortæller ejendomsmægler Rasmus Rüsz fra Danbolig, der står for salget af Bådhusene, Langebro og Kongens Punkt.

Salget går i bølger. Køberne har typisk et hus, de skal have solgt først. Om der er manglende interesse? Tja, der er altid nogen til vores åben hus-arrangementer. Nogle er bare nysgerrige og drømmer, mens andre gerne vil derned og bo, men først har planer om det om to til tre år.

Rasmus Rüsz, Danbolig

Annonce

Købere i pionerfasen

Han fortæller, at der er stor forskel på købere til projektsalg. Nogle er klar til køb i pionerfasen, hvor de køber ud fra en tegning, mens andre gerne vil se spaden blive stukket i jorden og maskinerne gå i gang.

- Og så er der nogle, som skal se det nye område danne sig, inden de er klar til køb. Det handler om, at folk skal kunne se det for sig, før de er klar til køb, fortæller han.

Desuden medgiver han, at udbuddet af lejligheder i Kanalbyen pludselig er blevet stort. Køberne har meget at vælge imellem.

- Det skal lige mætte sig, siger han.

Fredericia Kommune har en ambition om en årlig befolkningstilvækst på 350 personer. I 2017 steg antallet af borgere i kommunen med 451, mens det i 2018 steg med 101 personer.

- Kanalbyen og Fredericia Kommune sætter en masse i værk for at tiltrække købere, siger Rasmus Rüsz.

Annonce

Mindre boliger

Han har også Kongens Punkt til salg, og her er der ikke lavet nogle købsaftaler. Seks af lejlighederne er dog reserverede. En stor del af lejeboligerne er afsat.

- Jeg tror, man er lidt offer for udbuddet, og så er lejlighederne i to etager, og det skal køberne kunne se idéen i. Det er fede lejligheder, og det er fedt, der er parkeringskælder, siger han.

I Bådhusene er der planlagt fem bygninger, men det er kun den første bygning, der er sat til salg. Her er fem ud af 15 solgt, og en enkelt er reserveret.

I de næste bygninger, som bliver sat til salg, er størrelserne anderledes, og det kan måske appellere til flere, mener Rasmus Rüsz.

- Nogle af lejlighederne er lidt mindre. Mange købere går efter 80 kvadratmeter og synes, det er alt rigeligt, så mindre lejligheder giver en bredere pallette. Jeg er ikke i tvivl om, at om fem år er der godt gang i Kanalbyen, siger han.

Salg af lejligheder

Kongens Punkt: 0 af 29 lejligheder solgt. Seks er reserveret.

Langebro: Tre punkthuse af 12 planlagte er opført. I Toldkammeret 9, hvor Michelin-restauranten Ti Trin Ned holder til, er ni ud af 18 lejligheder solgt. På Skibbroen 12 er 10 af 16 boliger solgt, mens en enkelt er reserveret. I Toldkammeret 7 er ingen af de 22 lejligheder solgt.

Bådhusene: Her er planlagt fem huse. Kun en enkelt er sat til salg. Her er fem af 15 andelsboliger solgt, mens en enkelt er reserveret.

Promenaden: 54 ejerlejligheder fordelt på tre punkthuse er planlagt. Lejlighederne i det første punkthus blev sat til salg i april. Fire ud af 16 er solgt, mens to er reserverede.

Frederikshuset: Alle 13 lejligheder er solgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce