Annonce
Fredericia

Uddannelse vokser: Bliv 100 procent robotekspert i Fredericia

Automationsuddannelsen på Fredericia Maskinmesterskole vokser. Hidtil har studerende skullet dele tiden mellem undervisning i Fredericia og Odense. Fra næste sommer kan den fulde uddannelse tages i Fredericia. Den ligger på maskinmesterskolen i Købmagergade, men udbydes af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hidtil har kun del af automationsuddannelsen ligget på Maskinmesterskolen. Elever var imidlertid ikke så vilde med også at skulle til Odense. Det tog ministerium til sig.

Fredericia: Nu flytter den fulde automationsuddannelse til Fredericia.

Hidtil har eleverne skullet dele de to år mellem Maskinmesterskolen i Lillebæltsbyen og Odense, hvor uddannelsens udbyder - UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole - har hjemme.

Det var de otte studerende, der begyndte i Fredericia i sommeren 2018, ikke så glade for. De ville hellere være ét sted. I Fredericia.

Vi forventer os meget af den nye uddannelse i forhold til, at vores virksomheder efterspørger kompetencerne. Det bliver også nemmere at få uddannelsen som automationsteknolog til at vokse og gro, når de studerende kan tage hele uddannelsen her i Fredericia.

Pernelle Jensen (V), fmd. f. Fredericia Kommunes uddannelsesudvalg

Fredericia er centrum

Med politisk opbakning fra Fredericia Kommunes uddannelsesudvalg, fra UCL og fra Fredericia Maskinmesterskole blev Uddannelses- og Forskningsministeriet søgt om lov til at etablere automationsuddannelsen hundrede procent i Fredericia.

En tilsvarende uddannelse fortsætter også i Odense, ligesom man andre steder i landet kan blive automationsteknolog.

Ministeriet har netop sagt ja.

- Trekantområdet er Danmarks produktionscentrum, og Fredericia ligger lige midt i Trekantområdet. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu får lov at etablere en fuld automationsteknologuddannelse i Fredericia, udtaler direktør for Business-, Teknologi- og Byggeriuddannelserne hos UCL, Asger Rabølle Nielsen, i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Vi har plads og legetøj

På Fredericia Maskinmesterskole glæder rektor, Torben Dahl, sig også.

- Det giver et godt fagligt miljø og et godt studiemiljø. Vi har indrettet lokaler i løbet af 2018 og indkøbt masser af robotter og en anden teknik og legetøj, som både de otte på automationsuddannelsen og vores egne maskinmesterstuderende kan bruge, forklarer han til Fredericia Dagblad:

- Det er også vores undervisere, der i praksis uddanner dem.

Hajer i industrianlæg

Den toårige automationsuddannelse er på fuld tid.

Den veksler mellem klasseundervisning, praktiske projektopgaver og virksomhedspraktik i tre måneder. De studerende uddannes i opbygning, integrering og optimering af styresystemer for automatiske industrianlæg, kan man læse i pressemeddelelsen:

- Du får viden inden for innovative processer, projektledelse og forretningsforståelse, ligesom du lærer at håndtere projektudvikling i alle faser ved strukturering, kvalitetssikring og dokumentation af løsninger under hensyntagen til gældende regler og standarder inden for automationsområdet.

Ret stor skole nu

Ud over de otte elever på automationsuddannelsen har Fredericia Maskinmesterskole indskrevet 400 egne studerende her i byen og yderligere 200 på sin afdeling i Esbjerg.

Skolen beskæftiger i alt 75 undervisere og andre ansatte, og rektor Torben Dahl oplyser, at det omfang faktisk er tre en halv gang større end for blot 10 år siden:

- Vi plejer at sige, at vi optager alle dem, vi kan, og vi kunne også snildt uddanne 20 automationselever ad gangen. Pengene kommer fra en statslig pulje i forbindelse med udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden.

- Vi bliver, hvor vi er, og finder plads, understreger han, men tilføjer:

- Vi er dog også fysisk ved at være spændt til bristepunktet i vores lokaler.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce