Annonce
FC Fredericia

Udebaneforholdene på Monjasa Park udgør en sikkerhedsrisiko: Kan ikke holde fans adskilt

FC Fredericia har i Red Pride fået en fangruppering, som klubben er glad for. Men rammerne på Monjasa Park skal forbedres for at undgå ballade. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
1. divisions fangrupperinger udvikler sig, og Monjasa Park er ikke gearet til at holde fansene ordentligt adskilt.

Fredericia: Udebaneforholdene på Monjasa Park er langt fra optimale, når FC Fredericia spiller fodbold i toppen af landets næstbedste række.

Det mener FC Fredericia. Klubbens direktør påpeger, at der er to store problematikker at adressere.

- Problematikken er, at Monjasa Park er indrettet med kun én tribune. Når der kommer plus 100 fans fra andre klubber, kan vi ikke have begge fangrupperinger på én tribune. Det udgør en risiko, siger han.

- Hvis der opstår uro mellem fanfraktionerne, står almindelige tilskuere og sponsorer imellem de to grupperinger, og det er ikke holdbart ifølge vurderingen fra vores sikkerhedspersonale, siger han.

Og selv når fansene, som nu bliver gelejdet over til jordvolden på modsatte side, er der en sikkerhedsrisiko. Der er nemlig ikke nogen optimale indgange at føre dem ind igennem, hvilket bevirker, at de går ud og ind lige ved siden af det område, hvor FC Fredericias fanklub sidder.

- Det handler om sikkerhed. Vi vil gerne kunne sektionere fangrupperne, og det kan vi ikke nu. Vi ser gerne, at vi kan dirigere dem direkte ud af busserne og ned på stadion. Når kampen så er forbi, kan vi hurtigt gelejde dem op i busserne igen og ud af Fredericia, hvis der er behov for det, siger han.

- Sådan gør man mange steder i dag, men vi kan ikke gøre det i Fredericia, siger direktøren.

Annonce

Det handler om sikkerhed. Vi vil gerne kunne sektionere fangrupperne, og det kan vi ikke nu.

Stig Pedersen, direktør for FC Fredericia

Politiets opmærksomhed

Stig Pedersen påpeger, at der fra politiets side er opmærksomhed på udviklingen mellem fangrupperingerne i Fredericia, Vejle og Kolding. Som vi tidligere har skrevet om, har der været ballade mellem især grupperingerne fra Vejle og Fredericia. Lige nu er der ikke optimale betingelser for at skabe sikkerhed udenfor stadion, fordi der simpelthen ikke er styr på, hvor fansene kan møde hinanden.

- Der er ingen tvivl om, at udviklingen i 1. division er, at der kommer flere fans og der er desværre indenfor fodbold nogle uheldige elementer ind imellem, som kræver en stor opmærksomhed, så det ikke stikker af, siger Stig Pedersen.

Han har senere på ugen møde med politiet sammen ved Vejle og Kolding, fordi en bekymring har rejst sig fra ordensmagtens side.

- Man følger udviklingen af fankulturen med stor opmærksomhed men også betænkelighed i forhold til, at det ikke skal eskalere yderligere. Politiet bruger mange ressourcer på det her, som man ikke har brugt før. Det vil være meget lettere, hvis vi giver dem nogle ordentlige forhold og kan sektionere, så kan vi koncentrere os om fodbold, siger Stig Pedersen.

Han glæder sig meget over, at klubben har fået en velfungerende fanklub. Det er de få og ikke de mange, der skaber problemer.

- Vi er utrolig glade for den udvikling, der er omkring vores fangruppe. Den har udviklet sig massivt og hurtigt, og vi har en fantastisk opbakning både ude og hjemme samt en god dialog med fanklubben. Derfor skal rammerne også være i orden, så vi kan få styr på de få, der laver ballade, siger han.

En dårligere oplevelse

Et andet ben i problematikken er de rammer, man tilbyder udeholdets fans.

Når der kommer udebanetilskuere til Monjasa Park, må disse stå under åben himmel på jordvolden modsat tribunen. Og det gav konkret færre tilskuere til pokalkampen mod Silkeborg.

- Vi oplevede, at Silkeborg havde meldt over 200 fans til, men det var en dag, hvor det regnede mere end almindeligt i Fredericia. Vi måtte så meddele dem, at de skulle stå under åben himmel. Det holdt 150 fans fra Silkeborg væk, og det er enormt ærgerligt, siger direktøren.

I har flyttet jeres egne fans over på tribunen, og det har givet en stor stigning i antallet af egne fans. Kunne man ikke bare lade udebanefans være udebanefans og sige: I skal ikke have det godt, når I kommer til Fredericia?

- Hvis vi gør det, ødelægger vi det produkt, vi selv er en del af. For nylig oplevede vi en stemning nede i Kolding, hvor de to fangrupper overfor hinanden skabte en kæmpe fest. Den stemning vil vi gerne kunne tilbyde i Fredericia. Vi ved at gode faciliteter også giver flere tilskuere, siger Stig Pedersen.

Der mangler penge

Det koster penge at bygge en ny overdækket tribune, og lige nu er Fredericia Kommune ved at svinge sparekniven. Men det ændrer ikke ved det akutte problem, mener Stig Pedersen.

- Det er og bliver bare et problem, og det gør det allerede i forårssæsonen, hvor Vejle, Viborg og Kolding kommer. Vi er løbende i positiv dialog med Fredericia Kommune, siger Stig Pedersen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ingen har givet sig til kende: Kommunen efterlyser bådejere på brandtomt

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce