Annonce
Fredericia

Uden nogen forklaring: Dronningen har meldt afbud til de reformertes fest

Den reformerte menighed fejrer 29. september 300 året for menigheden, men det bliver ikke som planlagt med royalt besøg, hvilket var tilfældet, da dronning Margrethe i juni 2018 var i Sct. Michaelis Kirke i anledning af garnisonskirkens 350 års fødselsdag. Arkivfoto: Mette Mørk
Det bliver uden royal deltagelse, at den reformerte menighed i Fredericia den 29. september fejrer 300 års jubilæum. Hoffet har meddelt, at hendes majestæt desværre ikke har mulighed for at komme.

Fredericia: Invitationen blev sendt for tre år siden, og hoffets sekretariat havde sagt ja til, at hendes majestæt dronning Margrethe ville deltage i den reformerte menigheds 300 års jubilæumsfest. 29. september skulle dronningen være ankommet, men for nylig modtog Rosa Engelbrecht fra jubilæumsudvalget besked om, at dronningen alligevel ikke kommer.

- Det er vi selvfølgelig kede af, men der skal nok blive fest alligevel. Vi har ikke fået en forklaring, for det får man ikke i den forbindelse. Det er alene en besked fra hoffet om, at besøget desværre alligevel ikke kan blive til noget, siger Rosa Engelbrecht.

Menigheden var ude i god tid for at gøre sig håb om royal deltagelse til jubilæet.

- Vi henvendte os allerede for tre år siden, og fik i den forbindelse tilsagn om, at dronningen ville komme. Det var et svar fra sekretariatet, og man ved godt, at der kan ske noget, som betyder, at der må ændres i planerne i sidste øjeblik, siger Rosa Engelbrecht.

Vi har kun fået besked på, at dronningen desværre ikke kan deltage. Der kommer ikke en forklaring i den forbindelse.

Rosa Engelbrecht - jubilæumsudvalget

Tom kalender

Siden invitationen blev sendt er der sket forandringer i den kongelige familie.

- Prins Henrik er død, og han var protektor for hugonotsamfundet i Danmark, siger Rosa Engelbrecht om kongehusets forhold til den reformerte menighed.

Der er blevet kigget i den kongelige kalender for at se på mulige datoer, og hele september var tom for aftaler.

- Så måske er dronningen bortrejst, eller der er andre grunde. Vi ved det ikke, siger Rosa Engelbrecht.

- Kunne det være muligt, at andre fra den kongelige familie kunne deltage i jubilæet?

- Nej, det har vi ingen forventning om, siger Rosa Engelbrecht.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce