Annonce
Erhverv

Udlejning af nybyggeri: Taulov Dry Port laver aftale med to ejendomsmæglere

Det bliver erhvervsmæglerne CBRE og Colliers, som kommer til at stå for udlejningen af lokalerne i lager- og logistikbyggeriet i Taulov Dry Port. Det står færdigt i 2021. PR-foto: ADP
Erhevrvsmæglerne CBRE og Colliers skal stå for udlejningen af lager- og logistikbyggeriet i Taulov, der står færdigt i 2021.
Annonce

Taulov: Det bliver de to ejendomsmæglere CBRE og Colliers, som kommer til at stå for udlejningen af Taulov Dry Ports kommende 49.300 kvadratmeter store lager- og logistikbygning. Det oplyser havneselskabet ADP, som står bag Taulov Dry Port, i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen efter ledige lager- og logistikejendomme er stor, og andelen af ledige lagerejendomme på markedet er samtidig historisk lavt. Med en pris på 242 millioner kroner for opførelsen, hører byggeriet til blandt de største i Danmark indenfor lager og logistik.

Begge mæglerfirmaer understreger, at efterspørgslen efter lager med stor loftshøjde, moderne faciliteter, central beliggenhed og gode tilkørselsforhold er stigende.

- Der har i de seneste år været en støt stigende efterspørgsel efter strategisk beliggende og veldisponerede lager- og logistikejendomme. Der mangler kapacitet, og det er en udfordring at imødekomme efterspørgslen på dette område. Taulov Dry Port har det hele, og det er et visionært logistikprojekt med en ideel infrastruktur, siger Anders Højer Rom fra CBRE.

Annonce

Udlejes i forskellige størrelser

I udformningen af det store lager- og logistikbyggeri er der lagt særligt vægt på fleksibilitet og funktionalitet. Byggeriet består af to separate bygninger med 10,5 meters frihøjde, som vil blive udlejet i enheder helt ned til 2000 kvadratmeter. Lagerenhederne er fremtidssikrede og opføres med de største miljøkriterier for øje, herunder eksempelvis kravet til lavt energiforbrug.

- Tendensen peger i retning af et behov for færre lokationer, men større lager- og logistikenheder med stor loftshøjde og gode kontorfaciliteter. Vi mærker især, at den voksende e-handelsbranche øger behovet for fleksible og centralt placerede lagerenheder. Tomgangen på markedet er rekordlav, og vi forventer derfor stor interesse for netop disse lokaler, som udmærker sig ved at byggeriet nu påbegyndes. Lejerne kan få en helt særlig fleksibilitet, som sjældent tilbydes i denne type lokaler, og som vi ved er efterspurgt, siger René Neesgaard, der er direktør og partner i Colliers.

Byggeriet står efter planen klar til indflytning i starten af 2021. Bag joint-venture selskabet Taulov Dry Port står de to parter PFA og ADP, som over de næste 10 år med en samlet investering på 1,5–2 milliarder kroner vil udvikle Danmarks første multimodale transport- og logistikcenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce