Annonce
Fredericia

Udsigt til heftig uge: 6. Juli Garden er toptunede med nye tornystre og uniformer

Fra 4.-7. juli deltager 6. Juli Garden i både DM for bygarder i Vejen og 5 -6. julifesten i Fredericia. Der er lagt an til hårdt program, hvor garden skal forsøge igen at kæmpe sig til tops i konkurrencerne. Tidligere har de taget trofæet med hjem til Fredericia, og det er også målet i år, hvor garden tillige med fejrer 40-års jubilæum. Arkivfoto: Mads Hansen
6. Juligarden går ind i en heftig uge og lagde ud med en kogende varm træningseftermiddag på Monjasa Park. Undervejs var der gaver til garderne i form af nye tornystre sponseret af 6. Juligardens Venner. Onsdag får de nye uniformer.
Annonce

Fredericia: 6. Juli Garden svedte sig søndag eftermiddag gennem generalprøve på det tattoo, de skal deltage med til det kommende DM for bygarder i Vejen senere på ugen. Forinden havde orkestret trænet koncertprogram igennem på Den Kreative Skole. Mens den musikalske og marchmæssige side dermed skulle være på plads, kommer den sidste finish, når garden trækker op i helt nye uniformer og tornystre.

- Uniformerne mangler lige at blive rettet helt til, så de er klar til mesterskaberne. Garderne får dem udleveret på onsdag, hvor vi er i bootcamp, inden vi skal i konkurrence fra torsdag, siger Kenneth Madsen fra gardens bestyrelse.

Og garderne kommer til at stråle ekstra meget, når de indleder konkurrencerne den 4. juli. De har til de nye uniformer fået nye tornystre, som er produceret af Irene Thomsen, indehaver af Byens Skomager i Købmagergade, og sponseret af 6. Juli Gardens Venner.

6. Juli Gardens uniform er "Infanterimodel M-1842" og er en tro kopi af den uniform, den danske hær brugte under udfaldet fra Fredericias volde den 6. Juli 1849. Det gælder også taskerne.

Selvfølgelig deltager vi i 6. julifesten, men vi har været nødt til at sige nej til at tage imod krydstogtskibene denne gang.

Kenneth Madsen, bestyrelsesmedlem i 6. Juli Garden

Annonce

Hårdt program

Garden stiller op i flere discipliner og skal samtidig være parate til at rykke til Fredericia midt under konkurrencerne. Mesterskaberne falder sammen med årets 6. Julifest.

- Vi deltager selvfølgelig 5. og 6. juli. Vi har fået rykket lidt rundt på koncerterne, så vi kan nå at ramme Landsoldatpladsen den 5. juli om aftenen. Vi har fået sponsereret en bus, så vi kan komme frem og tilbage fra Vejen og dermed nå det hele, siger Kenneth Madsen.

Garden suser fra Vejen til Fredericia fredag aften og retur til konkurrencerne ved DM lørdag, hvor det også officielt er gardens 40-års jubilæum.

- Vi har fået lov til at smutte fra optoget lørdag og spadsere ud af Danmarksporten, hvor vores bus holder og venter, så vi hurtigt kan komme tilbage til Vejen, siger Kenneth Madsen.

Den eneste del af garder-kabalen, som ikke er kunne lykkedes at få til at gå op, er gardens vanlige modtagelse af krydstogtskibe.

- Der kommer to krydstogtskibe 5.og 6. juli, men dem har vi denne gang desværre ikke mulighed for at tage imod, siger Kenneth Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

516 i Fredericia har nu været smittede: 12 flere seneste døgn

Annonce