Annonce
Middelfart

Udstilling på Clay hylder de fem keramikere

Det er fem visionære keramikere, man i den kommende tid kan møde på Clay. Udstillingen bærer navnet "Clay Today", hvilket også er navnet på den gruppe af keramikere, der i 1994 stod bag etableringen af netop keramikmuseet i Middelfart:- Billedet her er fra en tidligere udstilling. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Middelfart: Det er fem visionære keramikere, man i den kommende tid kan møde på Clay. Udstillingen bærer navnet "Clay Today", hvilket også er navnet på den gruppe af keramikere, der i 1994 stod bag etableringen af netop keramikmuseet i Middelfart: Betty Engholm, Nina Hole, Niels Huang, Birgit Krogh og Peter Tybjerg.

Som gruppe står de bag en række afgørende initiativer, som har haft stor indflydelse på dansk keramik i starten af 1990’erne. Den kommende udstilling forener dem for første gang i 25 år.

Mens Clay Todays medlemmer har sat et fælles aftryk på den danske keramikscene, så er deres kunstneriske udtryk endog meget forskellige. I udstillingen kan man møde Nina Holes (1941-2016) smukke og skrøbelige men alligevel stærke skulpturer af huse, skibe, skrin og skabninger i store og små formater, Peter Tybjergs (f. 1944) kraftfulde vaser og krukker, Birgit Kroghs (f. 1937) fabulerende figurer, Niels Huangs (f. 1943) finurlige og samtidig teknisk udfordrende værker, og sidst men størst: Betty Engholms (f. 1933) monumentale skulpturer.

På udstillingen kan man også opleve et udvalg af værker skabt af udenlandske kunstnere.

De udenlandske kunstnere er repræsenteret gennem værker af amerikanerne Frank Boyden, Thomas Lane Coleman, Marylyn Dintenfass, Ron Fondaw, Jim Leedy, Don Reitz, Paula Rice, Bob Shay samt Chuck E. Wissinger fra Canada/USA og Bjørn Kåre Nilssen fra Norge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce