Annonce
Fredericia

Udvalg inviterer til borgermøde om jobcentret - denne gang med fokus på virksomhedsservice

I de senere år har der med jævne mellemrum været holdt borgermøder om jobcentret i Fredericia. Nu inviterer social- og beskæftigelsesudvalget til et møde 24. juni. Arkivfoto: Mette Mørk
Social- og beskæftigelsesudvalget inviterer til borgermøde om jobcentret - denne gang med fokus på samarbejdet med virksomhederne.

Fredericia: 24. juni inviterer social- og beskæftigelsesudvalget til borgermøde om jobcentret. Denne gang er der fokus på virksomheder og derfor oplæg fra Beskæftigelsesforum og lokale virksomheder. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi havde et rigtig godt dialogmøde i Tøjhuset i januar, hvor der var mange gode input og ideer. Vi skal skabe fremtidens jobcenter i tæt samarbejde med borgere og virksomheder, og derfor er jeg glad for, at så mange har engageret sig i debatten om jobcenteret. Jeg ser frem til en spændende aften med fokus på at skabe et endnu tættere samarbejde, oplyser formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Wittendorff Tind (V) i pressemeddelelsen.

Ni anbefalinger fra analyseenhed

Fredericia Kommune har omkring 1.500 virksomheder, og Jobcenterets virksomhedsservice samarbejder med flere end 40 procent af dem om blandt andet rekruttering og opkvalificering. I slutningen af marts offentliggjorde Fredericia Kommunes analyseenhed en analyse med ni anbefalinger, der skal bringe Jobcenteret endnu tættere på virksomhederne.

- Vi har fået nogle gode anbefalinger fra analyseenheden, som vi er gået i gang med at omsætte til handling. Sideløbende med det er det vigtigt, at vi har en løbende dialog med virksomhederne om deres behov og ønsker, og med de borgere der bliver matchet med et job, virksomhedspraktik eller fleksjob. Jeg glæder mig til, at vi kan få nogle spændende debatter og ikke mindst nogle konkrete input til, hvordan vi kan forbedre vores samarbejde med virksomheder og borgere, oplyser næstformand i udvalget Søren Larsen (S).

Borgermødet foregår i Fredericia Idrætscenter kl. 17.30 til 19.30. Af hensyn til et let traktement, skal man tilmelde sig på mail: jobforalle@fredericia.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce