Annonce
Fredericia

Udvalg inviterer til borgermøde om jobcentret - denne gang med fokus på virksomhedsservice

I de senere år har der med jævne mellemrum været holdt borgermøder om jobcentret i Fredericia. Nu inviterer social- og beskæftigelsesudvalget til et møde 24. juni. Arkivfoto: Mette Mørk
Social- og beskæftigelsesudvalget inviterer til borgermøde om jobcentret - denne gang med fokus på samarbejdet med virksomhederne.

Fredericia: 24. juni inviterer social- og beskæftigelsesudvalget til borgermøde om jobcentret. Denne gang er der fokus på virksomheder og derfor oplæg fra Beskæftigelsesforum og lokale virksomheder. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi havde et rigtig godt dialogmøde i Tøjhuset i januar, hvor der var mange gode input og ideer. Vi skal skabe fremtidens jobcenter i tæt samarbejde med borgere og virksomheder, og derfor er jeg glad for, at så mange har engageret sig i debatten om jobcenteret. Jeg ser frem til en spændende aften med fokus på at skabe et endnu tættere samarbejde, oplyser formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Wittendorff Tind (V) i pressemeddelelsen.

Annonce

Ni anbefalinger fra analyseenhed

Fredericia Kommune har omkring 1.500 virksomheder, og Jobcenterets virksomhedsservice samarbejder med flere end 40 procent af dem om blandt andet rekruttering og opkvalificering. I slutningen af marts offentliggjorde Fredericia Kommunes analyseenhed en analyse med ni anbefalinger, der skal bringe Jobcenteret endnu tættere på virksomhederne.

- Vi har fået nogle gode anbefalinger fra analyseenheden, som vi er gået i gang med at omsætte til handling. Sideløbende med det er det vigtigt, at vi har en løbende dialog med virksomhederne om deres behov og ønsker, og med de borgere der bliver matchet med et job, virksomhedspraktik eller fleksjob. Jeg glæder mig til, at vi kan få nogle spændende debatter og ikke mindst nogle konkrete input til, hvordan vi kan forbedre vores samarbejde med virksomheder og borgere, oplyser næstformand i udvalget Søren Larsen (S).

Borgermødet foregår i Fredericia Idrætscenter kl. 17.30 til 19.30. Af hensyn til et let traktement, skal man tilmelde sig på mail: jobforalle@fredericia.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce