x
Annonce
112

Udvalgsformand efter skuddrab: - Det er meget trist, og alle er meget berørte

Det er en meget tragisk sag, som berører alle dybt, lyder det fra udvalgtformand for helhedsplanudvalget Turan Savas (S). Først og fremmest tænker han på de pårørende, men også alle beboerne i Korskærparken. Han håber for alle parter, at politiet meget hurtigt får opklaret sagen og anholdt den skyldige, så sagen kan lukkes. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Turan Savas (S) sender tanker til de pårørende i Korskærparken, hvor den 24-årige blev skudt. Han håber ikke, episoden sender lange skygger ind over området, som man arbejder målrettet for at få af ghettolisten.

Fredericia: Der har ikke været optræk til uro i Korskærparken, så mandagens skuddrab vækker både forfærdelse og overraskelse hos formand for helhedsplanudvalget Turan Savas (S).

- Det er forfærdelig tragisk, det der er sket, og jeg tænker selvfølgelig først og fremmest på den familie, der er blevet ramt. Det er også trist for hele området, hvor man måske vil føle sig utrygge over så voldsom en hændelse, siger Turan Savas.

Han har jævnligt sin gang i Korskærparken, hvor han har flere familiemedlemmer boende.

- Det er et dejligt område, så det er ulykkeligt, at det sker. Det er måske bare et tilfælde, at det sker netop i Korskærparken, men det må politiets efterforskning vise, siger Turan Savas.

Annonce

Hjælp politiet

Politiet er massivt tilstede i Korskærparken, og Turan Savas håber, at beboere, der ved noget, vil tage kontakt til politiet.

- Det er godt, at politiet er på plads med mange mand, som beboerne kan henvende sig til. Det er med til at skabe tryghed, og hvis nogle kan hjælpe med oplysninger, så håber jeg, at de gør det, siger Turan Savas.

For han ser det som helt afgørende, at sagen så hurtigt som muligt bliver opklaret.

- Det vil være ulykkeligt, hvis der længe skal være utryghed om, hvad der er ligger bag drabet, og hvem der har gjort det, siger Turan Savas, som har stor tillid til, at politiet finder gerningsmanden.

Væk med stempel

Turan Savas håber ikke, at drabet får indflydelse på den gode udvikling, han føler, at Korskærparken har været inde i.

- Jeg føler, at vi er på den rette vej i forhold til at få fjernet det stempel af ghetto, som Korskærparken har været ramt af. Det skal vi arbejde videre for, men om denne her sag betyder, at vi skal gå andre veje, må vi afklare, når vi kender baggrunden, siger Turan Savas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet

Læserbrev: En god nyhed i dag (20. marts, red.): Musicalakademiet er ikke berørt af konkursen. Naturligvis skal der fremover være teater i Fredericia. Det ville der også have været i dag, hvis ikke man havde smidt om sig med de mange millioner samt med den hjælpepakke til kulturen, som regeringen har meddelt i dag. Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet, der ikke kunne få armene ned, når teatret og Søren Møllers navn blev nævnt. Hvis ikke Fredericia Kommune gennem årene havde givet et trecifret millionbeløb til teatret, ville lukningen være sket for mange år siden. For Søren Møller var kommunekassen en "tag selv-kasse". Der må være nogle, der har røde ører, og nu vasker man hænder i stor stil. Jeg har gennem flere år opfordret teatret til kun at blive i Fredericia samt spurgt til økonomien vedrørende deres ophold i København, men aldrig fået svar. Men vi skal videre, vi må igen have et teater op at stå i Fredericia. Det skylder vi byens forretningsliv samt de mange unge talenter, der har været tilknyttet teatret. Vi har rammerne i det eksisterende. Drømmen om et kulturhus med teater ligger langt ud i fremtiden, men det er godt at have en drøm. Det bliver svært at finde en ny teaterchef med samme kaliber som Søren Møller, men han skulle have læst H.C. Andersens eventyr "Konen med æggene".

Fredericia For abonnenter

Søren Møller taler ud: Teaterchef håbede med opsigelse at redde sin drøm

Kultur For abonnenter

København var et dyrt bekendtskab: To forestillinger slog bunden ud af teatret

Annonce