Annonce
Fredericia

Udvalgsformand tror begge genbrugspladser åbner nu: Valfart dog venligst ikke

Selvom genbrugspladserne i Fredericia og Erritsø (billedet) genåbner i næste uge efter corona-lukning, bør man man ikke belaste systemet og bestræbelserne på at forhindre smittespredning ved at valfarte til pladserne første dag. Arkivfoto: Torben Glyum
Udsigt til at portene låses op på tirsdag. Men Christian Bro (S) beder fredericianerne om alligevel at holde lidt igen med traileren.
Annonce

Fredericia: Mandag får Fredericia Kommunes folk med ansvar for de to lokale genbrugspladser formentlig travlt.

Det forudser formanden for byrådets miljø- og teknikudvalg, Christian Bro (S), for kommunen planlægger at følge sidste nye udmelding fra Kommunernes Landsforening og Styrelsen for Patientsikkerhed: Kommunale genbrugspladser kan genåbnes fra på tirsdag trods restriktioner i samfundet for at hindre spredning af corona. Det vurderes sikkert nok nu.

Vi risikerer, at det hele havner i den store ovn. Det var ikke meningen, men selvfølgelig bliver det jo så til fjernvarme. Så der er mange ting, kommunens folk lige nu skal tænke på.

Fmd. f. byrådets miljø- og teknikudvalg, Christian Bro (S)

Annonce

Måske vagt på

Genåbnes, hvis der tages visse forholdsregler, og det arbejdes der lige nu på, oplyser Christian Bro til Fredericia Dagblad:

- Vi har heldigvis rigtig kompetente medarbejdere, som jeg er helt tryg ved finder en løsning.

Christian Bro vurderer, at der nok kommer portvagt på på Bundgårdsvej i Erritsø og Industrivej i nordbyen. Samt at man skal sprede sig inde på pladserne og iagttage god håndhygiejne, når plast og haveklip, flasker, metal, småt brændbart og andet skidt afleveres efter flere uger med lukkede porte.

Annonce

Tøv en kende

Miljø- og teknikformanden opfordrer dog til, at ikke hele Fredericia valfarter til de to afleveringssteder på dag ét efter en genåbning. Det vil presse systemet.

Hvis man kan vente lidt endnu med at gøre sække klar og spænde traileren på, er det ideelt. For der er flere led i en genåbning. Flere forbistringer, forklarer Christian Bro:

- Det, der afleveres, behandles, sorteres, balleteres og transporteres til genanvendelse. Så medarbejderne på genbrugscentret ved siden af pladsen på Industrivej skal også kunne arbejde sikkert, når der nu kommer nye, store mængder ind.

Annonce

Kan affald komme videre?

Og det fortsætter, peger han på:

- En stor del af det sorterede og pakkede affald fra genbrugspladserne sender vi afsted til genanvendelse i udlandet, men grænserne kan være lukkede.

- Vi risikerer, at det hele havner i den store ovn. Det var ikke meningen, men selvfølgelig bliver det jo så til fjernvarme. Så der er mange ting, kommunens folk lige nu skal tænke på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce