Annonce
Fredericia

Udvalgt som naturperle: Trelde Næs bliver en del af Danmarks nye naturkanon

Trelde Næs og Trelde Skov kan ny bryste sig af at være ét af blot 15 steder i Danmark, der er en del af den nye naturkanon. Den blev præsenteret tirsdag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Tirsdag middag blev Trelde Næs og Trelde Skov præsenteret som et af blot 15 steder, der er en del af Danmarks nye naturkanon.

Annonce

Fredericia: Trelde Næs og Trelde Skov udgør en af i alt 15 særligt udvalgte naturperler i Danmark.

Det står klart, efter miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tirsdag middag præsenterede Danmarks Naturkanon.

- Danmarks Naturkanon skal være for alle danskere. Så uanset hvor vi er i landet, skal vi for eksempel på en familietur nemt kunne besøge et sted i naturkanonen. Der er mere forunderlig natur i Danmark, end man tror. Jeg håber, at den nye naturkanon kan inspirere alle borgere, så vi får endnu mere glæde af naturen, siger Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

Den nye naturkanon består af tre natursteder i hver af Danmarks fem regioner.

Danmarks Naturkanon

Her er de 15 steder, som udgør Danmarks nye naturkanon:


Nordjylland:

1. Lille Vildmose

2. Skagen og Råbjerg Mile

3. Fosdalen og Svinkløv

Midtjylland:

4. Vind Hede og Stråsø Plantage

5. Jernhatten og Mols Bjerge

6. Gudenåens og Skjernåens kilder

Syddanmark:

7. Svanninge Bakker og Bjerge

8. Trelde Næs og Trelde Skov

9. Mandø og Vadehavet

Sjælland:

10. Suserup Skov

11. Røsnæs

12. Mandemarke Bakker og Møns Klint

Hovedstaden og Bornholm:

13. Ertholmene

14. Melby Overdrev og Tisvilde Hegn

15. Vestamager og Øresund

Annonce

Valgt blandt 500 natursteder

Alle har haft mulighed for indsende forslag til en jury, der har bestået af otte medlemmer.

I alt er der kommet 1671 forslag fordelt på mere end 500 natursteder. Det blev senere indskærpet til 30 steder, som i sidste ende blev halveret til de 15 steder, som nu udgør Danmarks Naturkanon.

- Det har været et privilegium at få lov at arbejde sammen med så engagerede og dygtige mennesker om noget så meningsfuldt som Danmarks natur. Og det har været en stor og glædelig overraskelse at se de tusindvis af kommentarer fra danskerne om, hvor meget naturen betyder for dem. Vi har noget unikt, og det skal vi værdsætte og passe godt på, siger Susanne Sayers i pressemeddelelsen.

Udover at være formand for juryen, der har bestemt listen sammensætning, er hun også forfatter til blandt andet "Danmarks Dejligst - 100 fredninger".

Den nye naturkanon blev præsenteret ved et arrangement på den fredede bakke "Jernhatten" i Mols Bjerge, da det er allerede på forhånd var offentliggjort, at istidslandskabet på Djursland var med blandt de 15 udvalgte.

Sammen med Trelde Næs og Trelde Skov er det Svanninge Bakker og Bjerge samt Mandø og Vadehavet, som i Region Syddanmark udgør de tre naturskønne steder i Danmarks Naturkanon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre svigter de nedslidte

Fredericia

Jobpatruljen har talt med ungarbejdere i Fredericia: Fortsat for mange tunge løft og mangel på oplæring

Annonce