x
Annonce
Fredericia

Udvikling af handelslivet: Byens udlejere indkaldt til møde

Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer glæder sig til at høre, hvordan udlejere og butiksindehavere ser Fredericias udvikling. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen
Hvordan skal handlen og bymidten udvikle sig? Det spørgsmål vil Business Fredericia og Fredericia Kommune gerne høre ejernes mening om.

Fredericia: Fremtidens Fredericia er til debat. Og den debat skal byens ejere være en del af.

Det mener Business Fredericia og Fredericia Kommune, som i fællesskab har inviteret udlejere og ejere til møde om byens handelsliv.

Mødeindkaldelsen kommer netop som ElboBladet og Fredericia Dagblad i de seneste uger har sat fokus på Vendersgades udfordringer med tomme butikslokaler. Men det er tilfældigt, at indbydelsen og artiklerne kommer samtidig, fortæller erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer.

- Mødet har været undervejs længe. Blandt andet har butiksindehaverne og udlejerne i Danmarksgade været interesseret i at mødes. Vi havde oprindeligt en plan om at nå det i februar, men nu bliver det i stedet 9. marts, siger Kristian Bendix Drejer.

Blandt butiksindehavere i Vendersgade snakkes der om, at mødet omhandler, hvorvidt der skal være biltrafik i gågaden eller ej. Men det er en misforståelse, lyder det fra erhvervsdirektøren.

- Mødet handler udelukkende om, at vi og kommunen gerne vil høre, hvordan udlejerne ser byens udvikling. Og hvad de ønsker, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Kultur

Lyt med: Fredericianer har lavet sang om savn i corona-tid

Annonce