Annonce
Vejle

Udviklingshæmmede var ikke mange, men de var klare i mælet: Vi vil have vores charterrejser tilbage

- Vi har ligeså meget brug for at få oplevelser, forklarede Nana Riis (i midten) - til venstre lyttede Socialdemokratiets borgmesterkandidat Søren Peschardt. Foto: Zarah Leth Grothe

Særligt én ting var på dagsordenen, da udviklingshæmmede torsdag aften mødte byrådskandidaterne. De vil opleve fjernere himmelstrøg - igen.

Vejle: De var ikke mange. Til gengæld var de klare i mælet, da de torsdag aften mødte politikerne.

Vejles udviklingshæmmede vil have deres sløjfede charterrejser tilbage. Det gav de udtryk for på Plejecenter Gulkrog, hvor den lokale del af Udviklingshæmmedes Landsforbund (ULF) holdt vælgermøde.

25-30 dukkede op og satte sig om borde og fik selskab af byrådskandidater fra de fleste partier. De fik to minutter til at præsentere sig selv, og bagefter måtte de pænt slå ørene ud og lytte.

Vi kan ikke bare rejse selv. For vi har ikke det samme overblik, og vi kan heller ikke tale engelsk, tysk eller andre udenlandske sprog.

Maiken Ibsen, 65 år
Annonce

En mangel på ressourcer

Det gjaldt for Søren Peschardt (S), Gitte Frederiksen (V), Ole Lynggaard Jørgensen (RV), Gerda Hagemann Pedersen (DF), Lone Myrhøj (SF), Christa Laursen fra Borgernes Parti, Anja Daugaard (LA), Camilla Bonde Bech og Flemming Leer Jakobsen fra Enhedslisten.

Ved et af bordene sad Nana Riis på 31 år. Hun kom for at finde ud af, hvor hun skal sætte sit kryds. Derfor spurgte hun: Hvorfor har I sparet dér, hvor det gør ondt?

- Jeg var på min sidste rigtige udlandsrejse i 2012. Vi var i Bulgarien. Men nu er der ikke ressourcer til det længere, og det kan jeg ikke forstå. Vi har ligeså meget brug for at få oplevelser, som andre har, forklarede hun.

Præcist hvordan der er sparet står hen i det uvisse. Umiddelbart handler det om, at de ansatte inden for området løber stærkere og ikke længere har den fornødne tid til at lufte passet i arbejdsøjemed.

Annonce

Kan ikke rejse selv

Det var i hvert fald ægteparret Ibsens udlægning af sagen. Selv var de på deres seneste rejse til fjernere himmelstrøg i 2008, da Tyrkiet Eksperten fløj en flok udviklingshæmmede til Bodrum.

- Det er for dårligt, at det ikke er en mulighed mere, for jeg elsker at se andre lande og deres natur. Min plan er at skrive et læserbrev om det, sagde Jens Peter Ibsen på 61 år.

Sammen med sin hustru Maiken Ibsen bor han i egen lejlighed og klarer sig selv med hjælp fra en hjemmevejleder. Hvorfor de ikke selv tager af sted, havde hun en god forklaring på.

- Vi kan ikke bare rejse selv. For vi har ikke det samme overblik, og vi kan heller ikke tale engelsk, tysk eller andre udenlandske sprog, istemte 65-årige Maiken Ibsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce