Annonce
Indland

Stormvejr væltede træer og gavlmur: Mere rusk og forhøjet vandstand i vente

Efter søndagens voldsomme blæsevejr forventer DMI op til 3,5 meter forhøjet vandstand ved Vadehavet mandag, hvor blæsten fortsat har godt fat.

Annonce

Søndagens kraftige blæsevejr i Danmark og andre nordeuropæiske lande er mandag morgen løjet noget af, men de kommende dage byder også på masser af rusk.

Dagtemperaturerne vil stabilt ligge omkring fem-seks grader. Om natten mellem nul og tre grader.

Det siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Blæsten bliver ikke ligeså kraftig som tilfældet var søndag, men mandag vil vinden stadig være frisk med kuling fra sydvest. Ved den jyske vestkyst med vindstød op til stormstyrke, siger han.

Den kraftige vind fra sydvest og vest vil få vandstanden til at stige.

- Ved Vadehavet vil den forhøjede vandstand toppe ved 15-tiden mandag med mellem 3,0 og 3,5 meter over det normale niveau. Ved den centrale del af vestkysten og ud til Skagerrak vil vandstanden også stige, men ikke helt så voldsomt, siger Dan Nilsvall.

Også i Limfjorden vil vandet stå højt.

- Det kan blive en længere periode med forhøjet vandstand i Limfjorden, som først aftager sent onsdag eller natten til torsdag.

Tirsdag og onsdag kan det også anbefales at have et solidt greb om cykelstyret eller rattet. Begge dage bliver mere end normalt vindfyldte.

Natten til torsdag begynder vinden at aftage, men allerede torsdag kommer der nye perioder med blæst. Det skyldes et nyt lavtryk, der nærmer sig fra vest.

Sne og hård frost er der fortsat ikke optræk til, men i nattetimerne denne uge kan der lokalt være glatte veje.

- Ved vestvendte kyster er faren ikke så stor, men jo længere ind i landet du kommer, jo større er risikoen. Men det er kun om natten eller i de tidligere morgentimer, siger Dan Nilsvall.

Annonce

 Væltede træer - og campingvogn  

Søndagens kraftige blæsevejr gav væltede træer landet over, og flere færgeafgange blev aflyst. Samsøfærgen måtte vende om, da der var for kraftig strøm til, at den kunne sejle ind i Hou Havn søndag ved middagstid.

I Holstebro fik vinden en del af en gavlmur til at vælte. Huset var ubeboet, og ingen personer kom til skade.

Under stormvejret måtte politiet gå ud at advare folk mod at opholde sig på moler og høfder. Advarslen kom på bagkant af en dramatisk hændelse, hvor en 41-årig kvinde og hendes otteårige søn søndag klokken 12.10 blev skyllet i havet af en bølge, da de var på molen ved Nørre Vorupør.

- Redningsfolkene sprang selv i havet fra molen og reddede de to, efter at de var skyllet i havet, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

En af redningsfolkene måtte på sygehuset med en skade efter redningsaktionen.

På Lillebæltsbroen væltede en campingvogn omkuld, som man kan se på videoen nedenfor.

En kvinde og hendes otte-årige barn blev reddet i land, efter de søndag blev skyllet af molen ved Nørre Vorupør. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En kvinde og hendes otte-årige barn blev reddet i land, efter de søndag blev skyllet af molen ved Nørre Vorupør. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Turister strider sig igennem blæsten på Rømø søndag den 9. februar 2020. Her Bjørn (th) fra Vanløse.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce