Annonce
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Ugens bedste historier

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad.
Støt de lokale, der fortsat kan sælge noget
Annonce

Hvis vi gik og troede, at når blot den sidste nytårsraket var affyret så var alt godt igen, så blev vi hurtigt overbevist om det modsatte. 2021 var ikke mange dage gammelt, da regeringen indførte nye restriktioner og forlængede de fleste af de eksisterende.

Det betyder jo blandt andet, at restauranter med mere ikke kan holde åbent. Flere kan heldigvis sælge take-away og husk nu at understøtte dem ved engang imellem at få aftensmaden klaret på denne måde. Det er også dejligt nemt.

Samtidig har butikkerne skulle indrette sig efter, at der nu skal være endnu større afstand, så der har været gang i tapen.

Og det forunderlige er, at vi alle sådan set uden videre accepterer det. Og det skal vi også, og jeg tror, at de fleste har indset, at skal vi den her virus til livs, så koster det nu engang. Og heldigvis bliver og flere vaccineret, så der er lys for enden af tunnelen.

Corona har derfor afspejlet sig noget i ugens nyhedsbillede, men der er da også blevet plads til andet. F. eks. en ni-årig pige, der kæmper for en aktivitetsplads på Nørremarken.

Så lad os ile med ugens bud.

Bliv væk fra min legeplads

Mina Incikli får nu politisk støtte til at bevare Byg og Leg, hvor den niårige pige altid har holdt af at komme. Men fristedet er nedrivningstruet på grund af regeringens ghettoplan. Foto: Torben Juhler

Ni-årige Mina Incikli skrev til avisen med en appel om at hjælpe hende i kampen for at bevare Byg & Leg på Nørremarken.

Læs om hende her , her , her og her.

Frygter kloaknettet ikke magter det

Kristian Kryger har planerne om at bygge 69 boliger på en stejl skrænt ved Vardevej 151. Foto: Mette Mørk

Der er planer om et stort boligprojekt ved Vardevej. Men mange frygter, at det eksisterende kloaknet ikke kan klare de ekstra husstande.

Læs mere her.

I dag er sidste plejehjems beboer vaccineret

Inge Hansen - den første beboer i Vejle til at få vaccinen

I dag, fredag, bliver den sidste borger på et af Vejles plejehjem vaccineret. Det blev fejret, som vi kunne skrive allerede tirsdag.

Læs det her.

Sådan agerer butikkerne

Claus Fahlen måtte sænke det maksimale loft fra 10 til otte kunder i butikken ad gangen. Ellers kræver de nye restriktioner ikke de store øndringer hos købmanden i Mølholm. Arkivfoto: Torben Glyum

Med de nye restriktioner fik butikkerne travlt med at indrette sig. Vi har talt med flere af de handlende.

Læs mere her.

Morten Kirk Johansen døde

Morten Kirk Johansen, i midten,  døde i denne uge. Han var blandt andet manden bag restaurant Lyst. Her er han  flankeret af Olafur Eliasson og Sebastian Behmann, Studio Other Spaces, i restaurant Lyst i Fjordenhus. Foto: Mette Mørk

Ugen bragte også det triste budskab, at en af de tre Kirk Johansen brødre, Morten Kirk Johansen døde.

Læs her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce