Annonce
Middelfart

Ukendt sport herhjemme: 25-årig middelfarter er Europas bedste til at køre ræs med scooter

Scooterræs er ikke en særlig stor sport i Danmark, men det er den i flere andre europæiske lande som Italien og Polen. Privatfoto.
25-årige Stefan Andersen fra Middelfart er nykåret europamester i scooterræs. Nu venter nye udfordringer på en større maskine.

Middelfart: Det er scooterræs af den helt lovlige slags, som 25-årige Stefan Andersen fra Middelfart kører. Og han er så god til sporten, som i korte træk minder om speedway - bare på en mindre kværn - at han netop er blevet kåret som den bedste i Europa ved et stævne i Tyskland.

- Kort fortalt gælder det om at komme først. Vi kører i et kvarter på udendørs gokart-baner, og alle kan egentlig være med. Man kører i tre klasser: Hurtig, medium og langsom, og så gælder det selvfølgelig om at køre i den hurtige og vinde den, forklarer Stefan Andersen.

Og det er altså netop dét, middelfarteren netop har præsteret.

Sporten fylder ikke ret meget i Danmark, og derfor er den 25-årige middelfarter hurtigt blevet en af de bedste herhjemme.

- Der er mange ting i det ud over bare ræset. Det handler også om, at man skal optimere sit køretøj. Der skal skrues og optimeres efter hvilken bane, man kører på, fortæller Stefan Andersen.

Når han ikke ræser rundt med 130 i timen på banerne i Europa, er Stefan Andersen i lære som autolakerer hos AH Autolak i Middelfart.

- Jeg arbejder også for at få råd til at dyrke sporten. Den er dyr, siger han og forklarer, at det gælder både udstyr og rejserne til udlandet.

Men det hjælper, at han kan lave langt det meste på scooteren selv, og dét, han ikke kan, det kan sponsoren i Horsens hjælpe med.

- Den del af det kan jeg mindst lige så godt lide. Det med at skille ad, gøre rent og servicere - jeg tror på, at hvis man ikke også synes, den del er sjov, kommer man aldrig særlig langt. Man skal kunne lide begge dele, siger han.

Annonce
25-årige Stefan Andersen fra Middelfart er den bedste i Europa til scooterræs. Privatfoto.

Fra scooter til motorcykel

At vinde EM i scooterræs i den bedste klasse er noget nær det største indenfor sporten, og derfor har den 25-årige middelfarter allerede nye planer.

- Det er ekstremt stort at vinde. Jeg har nået det, jeg ville på scooteren. Den vil jeg nu lægge på hylden og gå skridtet videre, fortæller han.

Og med skridtet videre mener Stefan Andersen, at scooteren nu skal skiftes ud med en motorcykel på 600 kubik. En rigtig motorcykel, som han kalder det.

Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lokaldebat om budget2020: Vi har brug for bump, chikaner, overvågning eller andet

Lokaldebat: Jeg bor i Balslev, lige i krydset ud til vejen Middelfart/Ejby to kilometer fra Ejby. Hver dag oplever vi, at der køres alt for stærkt gennem vores lille by, især bilister fra Middelfart-siden kører med høj fart igennem. Der er byskilte på begge sider af byen, hvilket betyder, at man kun må køre 50 kilometer i timen, men dette bliver slet ikke respekteret. Kommunen har også sat 60 kilometer-skilte op fra Balslev og ind til Ejby. Heller ikke dette bliver respekteret. Det fylder rigtig meget for os herude på landet, at vi hver dag skal frygte trafikken. Bilerne raser forbi vores hoveddør, og det er med bævende hjerte, vi sender børn og unge afsted på cykel. Vi har brug for, at der bliver etableret trafikdæmpende tiltag – bump, chikaner, overvågning eller andet. Eksempelvis kunne vi bruge stærekasser ved indkørslen til byen – hvad mon det ville koste? Mit forslag til budgettet er, at trafikdæmpende tiltag opprioriteres – at der sættes (mange) flere penge af til dette, så vi kan opleve at trafiksikkerheden tages alvorligt. At der lægges vægt på trafik-tryghed for alle borgere i kommunen.

Annonce