Annonce
112

Ukrudtsbrændere skyld i flere brande: Det er knashamrende tørt

To gange måtte TrekantBrand tirsdag rykke ud til brande, der var forårsaget af ukrudstsbrændere. Arkivfoto: Palle Herløv

Fredericia: To gange i løbet af tirsdagen har TrekantBrand måtte rykke ud til brande.

Første gang var i Nørre Aaby på Fyn, hvor der var ild i en hæk, mens man klokken 15.49 fik en melding om en bygningsbrand på Prangervej. Her viste det sig, at der var gået ild i en busk lige i nærheden af et udhæng på en villa. Begge steder var branden startet i forbindelse med brugen af en ukrudsbrænder.

Det får nu brandvæsenet til at komme med en opfordring.

- Der er altså knashamrende tørt derude, og folk skal virkelig være opmærksomme med de her ukrudsbrændere, siger indsatsleder Per Møller Jensen fra TrekantBrand.

I begge tirsdagens tilfælde blev brandene slukket uden yderligere skade, end at busk og hæk var noget medtagede, men det tørre forårsvejr de seneste uger kommer bag på mange, fortæller Per Møller Jensen.

- Folk regner ikke med, at det er så tørt, fordi det er så tidligt på året, men det er rigtig, rigtig tørt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se de våde billeder fra Fredericia: Regnen gav en oversvømmet vej og en fugtig vold

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Listetyv brød ind hos døve og blev opdaget: Men politiet ville ikke betale for anmeldelse

Fredericia For abonnenter

Politiet påtager sig ansvar og præciserer retningslinjer for døvehenvendelser

Annonce