Annonce
Fredericia

Ullerup Bæk-elever lagde til kaj i Gl. Havn

Det er ikke første gang, at Fylla er fyldt med elever fra Ullerup Bæk Skolen. For fire år siden var en anden klasse af sted på skonnerten på lejrskole, og faktisk var der dengang flere søskende til de elever, som nu befinder sig til havs. Foto: Nikolaj Primdahl Petersen
Fredericia - Det er sjældent, at man kan få lov til at være turist i egen by, men det var tilfældet for eleverne i 8.v på Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé, da de onsdag ved middagstid besøgte Fredericia under deres lejrskole til søs.

Den foregår på Skonnerten Fylla, som klassen gik ombord på i mandags, efter de havde taget toget til Svendborg. Ruten var ikke fastlagt på forhånd, men først gik turen til Lohals på Langeland. På grund af gode vejrforhold kunne Fylla også tage turen under Storebæltsbroen tirsdag, og onsdag øjnede besætningen muligheden for at lægge til kaj i Fredericia på vej rundt om Fyn.

Eleverne i 8.v går på skolens linje kaldet "Viden i praksis", som arbejder undersøgende og eksperimenterende, og derfor er turen ifølge klasselærer Peter Hansen helt oplagt for dem.

- De kan lave noget praktisk arbejde og træne deres samarbejde og sammenhold. Ungerne har lavet det hele om bord, og det har været alt fra madlavning til rengøring tre gange dagligt. Det er gået utrolig godt, og alle har været positive. Nogle af eleverne er vokset med det ansvar, som de har fået. Det er helt perfekt, sagde han.
Selvom 14-årige Ubah Farah har børnegigt, har hun ikke haft de store problemer ombord på Fylla. Hun har til gengæld haft det rigtigt sjovt og har oplevet stor hjælp fra klassekammeraterne, fordi hun har børnegigt. Her ses hun med sin far, som tog imod hende i Gl. Havn sammen med moderen. Foto: Nikolaj Primdahl Petersen
Annonce

Hjælp fra kammerater

Men selvom eleverne har fået ansvar for alt det praktiske arbejde ombord, har lærerteamet ikke kunnet holde helt fri.

- Det skulle man egentlig tro, men sådan er det ikke. Der er nok at lave, sagde Peter Hansen med et smil på læben.

En af de vigtige regler ombord på Fylla har været, at eleverne ikke måtte medbringe deres mobiltelefoner. Derfor sendte lærerteamet en fælles sms til forældrene om besøget i Fredericia, og derfor dukkede familier op i stort antal for at tage imod skonnerten i Gl. Havn. Der var medbragt kage og knipsende kameraer, som blev flittigt brugt i den time, klassen var i havn.

En af eleverne var 14-årige Ubah Farah, som har haft lidt ekstra udfordringer på Fylla. Hun har børnegigt og havde derfor medbragt en kørestol ombord. Men hun har fået stor hjælp fra sine klassekammerater, som havde oprettet et "Ubah-crew", der skulle hjælpe hende med de praktiske udfordringer.

- Det har været ret sjovt. Jeg har fået god hjælp, og det er jeg rigtig glad for. Vi har lavet en masse forskellige ting, sat sejl op og lavet mad. Det er lidt anderledes end en normal lejrtur, og det er hyggeligt at besøge Fredericia, sagde Ubah Farah, hvis forældre også kom ombord på Fylla under besøget.
Da Fylla var på plads i Gl. Havn, blev gangbroen sat op, så forældre og søskende kunne komme ombord og hilse på. Flere af forældrene havde ikke talt med deres børn siden afrejsen, da eleverne ikke måtte medbringe mobiltelefoner på lejrskolen.Foto: Nikolaj Primdahl Petersen
Senere onsdag gik turen videre til Assens, og efter planen tager de i løbet af torsdag til Æreskøbing. Fredag ved middagstid vender de så tilbage til Svendborg, hvorefter turen går tilbage til Fredericia endnu en gang.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Mens værtshuset har været lukket ned: Kahytten har opgraderet på madfronten

Annonce