Annonce
Fredericia

Underkendt i klagenævn: Strid om skilte ved spisested har varet i tre år

Tina Møller, som sammen med sin mand, Søren Møller, driver Cozy Restaurant og Café, håber stadig, at kommunen vil sige god for de skilte, der er sat op på spisestedets adresse ved lystbådehavnen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Cozy Restaurant og Café søgte om lov til at beholde skilte på facaden i begyndelsen af 2018. Fredericia Kommune sagde nej, men nu har klagenævn sendt sagen tilbage til kommunen.

Sanddal: Hvilke skilte må Cozy Restaurant og Café have hængende på sin adresse ved Fredericia Lystbådehavn? Det spørgsmål er efter næsten tre år stadig uafklaret.

Sagen tager sin begyndelse i starten af 2018, da Cozys indehaver Tina og Søren Møller søger dispensation hos Fredericia Kommune til de skilte, spisestedet har på facaden. Det sker som opfølgning på et møde mellem parterne i november 2017.

"Vi er nødt til at være synlige for at overleve, og vi synes bestemt ikke, at vi stikker ud i forhold til nogen andre i byen", skriver parret i ansøgningen til kommunen.

Punktet bliver behandlet på to møder i by- og planudvalget i februar og marts 2018. Afgørelsen bliver, at Cozy må beholde de folieskilte og logoer, der er på glaspartier, vinduer og døre, ét skilt, der fortæller, at stedet har åbent 365 dage om året, samt et mindre folieskilt ved dør med oplysning om åbningstid.

Cozy Restaurant og Café har bevaret de fleste af de skilte, som er omdrejningspunktet i en klagesag. Kommunen vil ikke give dispensation til dem, men Planklagenævnet mener ikke, at kommunen har argumenteret godt nok for afslaget. Foto: Henrik Juel Skovrider

Derimod giver udvalget afslag på øvrig skiltning og et tagbanner og tildeler Cozy et påbud om at fjerne disse - alt sammen med henvisning til flere paragraffer i den gældende lokalplan for området.

Annonce

Advokatfirma klagede

Så skulle man tro, at sagen slutter der, men det er langtfra tilfældet. 8. maj 2018 sender advokatfirmaet Strauss & Garlik på vegne af Cozy en klage til Planklagenævnet.

Advokatfirmaet mener, der er flere uklare formuleringer i lokalplanen, hvilket ifølge klageren må betyde, at sagen bør behandles endnu en gang i Fredericia Kommune.


Det er stadig vigtigt for mig, at jeg kan få lov til at skilte, så folk kan se, at der rent faktisk ligger en restaurant der, hvor den nu ligger, og som er åben

TIna Møller, indehaver af Cozy Restaurant og Café


Først 8. september i år - præcis to år og fire måneder efter Cozys klage - falder afgørelsen. Planklagenævnet finder Fredericia Kommunes afgørelse ugyldig blandt andet med henvisning til, at det ikke fremgår af kommunens beslutning, hvordan og i hvilket omgang de enkelte skilte er i strid med lokalplanens paragraffer.

Derfor beder Planklagenævnet kommunen om at behandle sagen igen, og det vækker glæde hos Tina Møller, selvom afgørelsen har været længe undervejs.

- Det er stadig vigtigt for mig, at jeg kan få lov til at skilte, så folk kan se, at der rent faktisk ligger en restaurant der, hvor den nu ligger, og som er åben, siger Tina Møller.

Et banner på taget er ifølge hende blevet fjernet. Det samme er tilfældet med to store skilte på et hegn, mens resten er blevet hængende, blandt andet skilte med Carlsberg på.

Annonce

Har intet hørt fra kommunen

Cozy har intet ikke hørt noget fra Fredericia Kommune efter Planklagenævnets afgørelse for over to måneder siden, så Tina Møller ved ikke, hvad der nu kommer til at ske i sagen, men hun har et håb.

- Vi håber selvfølgelig, at vi får lov til at beholde de skilte, vi har. Det, der er vigtigt for mig, er, at skiltene er pæne og passer ind i det byggeri, der er, og det synes vi, de gør. Der er ikke planer om, at der skal sættes yderligere op overhovedet, fastslår Tina Møller.

At klagesagen har været over to år undervejs, tager hun med sindsro.

- Det er vel den tid, sådan en sagsbehandling tager, siger indehaveren af Cozy.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Fredericia Kommune til sagen.

Skilte med Carlsberg er ifølge Tina og Søren Møller vigtige, da Cozy har en samarbejdsaftale med bryggeriet. Foto: Henrik Juel Skovrider
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce