Annonce
Debat

Underskriftsindsamling om Fredericia Teater – ja tak!

Tommy Nielsen. Foto: Søren Gylling
Annonce

Læserbrev: Fra konservativt hold bakker vi fuldstændig om omkring Søren (Haastrup, Alternativet, red.) og Sunes (Nørgaard, SF, red.) underskriftindsamling for en uvildig undersøgelse af Fredericia Teaters konkurs. Men har den nogen som helst indvirkning på byrådet?

Jeg har fra starten forlangt en tilbundsgående undersøgelse af både, ledelsens, bestyrelsens og byrådets rolle (eller mangel på samme) i Fredericia Teaters konkurs. Til det kan vi faktisk tilføje kommunens administration. Hvor har de været henne i rådgivning af byrådet i forbindelse med långivning, tilskud, gældseftergivelse mm? Men vil en undersøgelse have nogen som helst effekt? Næppe!

Bestyrelsen og byrådet har kun været effektive på to områder, når det kommer til Fredericia Teater: nemlig til at hælde et utal af millioner ned i et sort hul og dernæst til at klappe fuldstændig i til alle spørgsmål herom. Det, mener jeg, forsat er uanstændigt. Ikke nok med at byråd og administration, når de har bevilget flere penge til teatret, har haft pligt til at undersøge teatrets økonomi grundigt. De har også haft to repræsentanter siddende i teatrets bestyrelse. Det gør byrådet til det organ, som havde bedst mulighed for at have styr på udviklingen i Fredericia Teater, men fuldstændig uden effekt. Hverken bestyrelsen, byrådet og den kommunale administration har haft nogen som helst ide om, hvad der er foregået, og hvis de har, har de handlet dybt uansvarligt med vores penge.

Det råber naturligvis på en tilbundsgående uvildig undersøgelse! Men hvorfor tvivler jeg så på effekten? Det er ganske enkelt. Jeg tiltror ikke vores byråd og administration at iværksætte en virkelig uvildig undersøgelse. Jeg mener, at undersøgelsen skal iværksættes af en anden instans, langt væk fra byrådssalen og Fredericia Kommunes administration. Kun på den måde sikrer vi, at vi ikke bagefter står tilbage med en flad undersøgelse, som lugter langt væk af kammerateri og vennetjenester.

Derfor er det min anbefaling at skrive under på underskriftindsamlingen! Det er et godt og stærkt signal til byrådet om, at vi holder øje med dem. Men forvent ikke, at der kommer noget ud af det.


Jeg mener, at undersøgelsen skal iværksættes af en anden instans, langt væk fra byrådssalen og Fredericia Kommunes administration. Kun på den måde sikrer vi, at vi ikke bagefter står tilbage med en flad undersøgelse, som lugter langt væk af kammerateri og vennetjenester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Fredericia

Gode råd til ældre og udsatte: Sådan undgår man ensomhed i en corona-tid

Annonce