Annonce
Erhverv

Underskud: Ewii fik et svært år i kølvandet på ballade

Lars Bonderup Bjørn tiltrådte som direktør for Ewii-koncernen 1. januar. Resultatet på minus 14 mio. kroner er ikke tilfredsstillende, og forudser også 2018 som et overgangsår mod at få koncernen på ret kurs. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ewii Koncernen kom ud af 2017 med et underskud på 14 mio. kroner efter skat og en omsætning på 1,4 mia. kroner efter et år, der var præget af stor turbulens omkring koncernen. Driftsresultatet - EBITDA - blev på 256 mio. kroner.

Trekantområdet: Et år med skandaler, direktørskift og formandsopgør har givet udslag på bundlinjen hos forsyningskoncernen Ewii. Et minus på 14 mio. kroner, som ikke er tilfredsstillende, slår adm. direktør Lars Bonderup Bjørn fast.

- Et minus på 14 mio. kroner er ikke nødvendigvis samlet set voldsomt, men flere af forretningsområderne har ikke skabt de forventede resultater, udtaler Lars Bonderup Bjørn i en pressemeddelelse fra selskabet.

Lars Bonderup Bjørn tiltrådte som adm. direktør i Ewii 1. januar 2018.

Resultatet i 2017 er påvirket af nedskrivning på en tysk vindmøllepark, nedskrivninger i Ewiis udviklingsselskaber samt omkostninger i forbindelse med direktørskiftet. Samlet udgør disse ca. 60 mio. kroner, fremgår det af meddelelsen.

- Underskuddet overrasker ikke, da vi har set udviklingen i tallene, men der blev taget hånd om udviklingen i koncernen sidste sommer, og vi er nu på rette vej, siger Jørn Limann, bestyrelsesformand for Ewii siden september 2017.

Resultatet er ikke tilfredsstillende, ingen tvivl om det.

Adm. direktør Lars Bonderup Bjørn, Ewii

Effektive forsyningsselskaber

På den positive side tæller, at koncernens infrastrukturselskaber Trefor El-net, Trefor Vand og Trefor Varme drives effektivt og har lave priser.

- Vi har i 2017 tilbageført et stort beløb til kunderne over driften gennem en beslutning om at være landets billigste el-netselskab. Samtidig er vandprisen lavere, end hvad vi har mulighed for at opkræve, ligesom vi ikke opkræver betalingsgebyrer hos vores kunder. Samlet belaster det regnskabet med 150 mio. kroner, forklarer Lars Bonderup Bjørn og fortsætter:

- Men til gengæld giver vi Trekantområdet landets laveste elnet-tarif og fødevarecertificeret vand, som de store fødevareproduktionsvirksomheder i vores lokalområde efterspørger. Endvidere har vi et stort potentiale i varmeområdet, som vi er klar til udnytte, når de relevante samarbejdspartnere herunder kommunerne vil være med.

Annonce

Dialog med investorer

I kølvandet på balladen i 2017 har både bestyrelse og direktion sat kursen ind mod en ny strategi for selskabet. Der skal sættes fokus på kerneforretningen i Ewii, og man er i dialog med eventuelle investorer til at styrke og sikre den fortsatte udvikling af datterselskaberne Ewii Mobility, Ewii Telecare og Ewii Fuel Cells, og interessen er til stede i markedet, lyder det fra selskabets ledelse.

- Der er gang i forhandlingerne omkring investorer til vores udviklingsselskaber. Vi har hele 2018 til at finde den rigtige løsning for hver enkelt selskab, men af hensyn til både selskaberne og medarbejderne ser jeg gerne, at vi finder en afklaring hurtigere, pointerer Lars Bonderup Bjørn.

Annonce

'18 bliver overgangsår

Trods indsatser omkring skarpere forretningsledelse, tilpasninger af organisationen og en mere fokuseret strategi advarer Lars Bonderup Bjørn om at være alt for optimistisk i forventningerne til det indeværende år.

- Vi arbejder alle på at skabe så godt et resultat som muligt, men 2018 vil være et overgangsår, og når man derudover ser på, hvordan aktiemarkedet er startet i 2018, betyder det, at jeg imødeser et vanskeligt år på rejsen mod en bedre drift, konstaterer direktøren.

Annonce

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Erhverv For abonnenter

Katrines virksomhed skaber mere vild natur i hele Danmark - og har stor succes med det

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce