Annonce
Fredericia

Undrer du dig også?: Derfor har det kommunale græs fået lov til at gro

Græsset på flere kommunale arealer er vokset højt op, mens coronaen har raset. Foto: Peter Friis Autzen
De kommunale gartnere fik pludseligt travlt med andre opgaver. Så nu står græsset højt flere steder.
Annonce

Fredericia: - Mine folk har været rigtig gode og meget villige til at påtage sig andre opgaver i forbindelse med coronatiden. Det skal de have ros for, siger Bo Christiansen.

Som driftsleder på Entreprenørgården er han chef for holdet af kommunale gartnere og andre, der passer og plejer byens veje og anlæg. Under coronatiden har han været nødt til at bede folkene udføre andre opgaver end normalt. Imens har græsset fået lov at gro, så det nu står meterhøjt flere steder i byen.

- Vi er kommet bagud med nogle af de normale opgaver, fordi vi har haft travlt med andre ting. Men vi skal nok nå det inden sommerferien, siger Bo Christiansen.

Da corona 11. marts lagde bånd på landet, gik det også ud over gartnerne, som ellers ofte arbejder alene eller to-og-to sammen.

- Vi hører jo under kategorien "alle andre offentligt ansatte". Så vi blev sendt hjem i nogle uger, forklarer Bo Christiansen.

Selvom der løbende blev lempet på reglerne, var det svært at rykke ud som normalt.

- Det meste af vores arbejde er udendørs, men vi kunne for eksempel ikke sidde sammen i en bil til og fra opgaven. Det må vi gerne nu, siger driftslederen.

Samtidig blev gartnerholdet sat til at udføre andre opgaver. For eksempel transport af værnemidler eller styring af køkørsel ved genbrugspladser.

Imens groede græsset.

Annonce

Bænket ved stranden

Flere af kommunens grønne pletter er udstyret med bænke og borde. Men flere steder har møblerne manglet den sidste måneds tid.

- Det skyldes, at sommeren brød ud tilbage i maj. Det fik mange til at forsamle sig på Østerstrand. For at sprede forsamlingen ud over et større område hentede vi bænke og borde derned fra flere steder - og placerede dem, så folk kunne bruge dem uden at komme i konflikt med forsamlingsloftet, siger Bo Christiansen.

Efterhånden er der generelt styr på forsamlingsloft og den slags. Så derfor flyttes bænke og borde i disse dage tilbage til deres normale placeringer.

Bo Christiansen håber på folks forståelse for, at forårsklargøringen er blevet forsinket.

- Vi har slået græsset og gjort klar de steder, hvor en udsættelse ville føre til, at noget blev ødelagt. Men ved flere stier, skove og daginstitutioner er der stadig noget at indhente.

Der er indkaldt ekstra bemanding til at løfte de grønne opgaver hen over ferieperioden, så der ikke opstår et nyt efterslæb i løbet af sommeren.

Græsset bliver slået inden sommerferien og passet af blandt andre ferieafløsere hen over sommeren, lover Bo Christiansen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce