Annonce
Debat

Undskyld, gul stue: Det gør ondt på mig, når vi ikke kan gøre det godt nok

Kære Gul stue.

Hvor ville jeg ønske, jeg kunne give jer den omsorg og det nærvær, I fortjener. Jeg kan se og høre på jer, at det er det, I higer efter. Jeg prøver så godt, jeg kan at se, høre og forstå jer alle. Men det er svært, og det slider på mig og gør ondt, når det så sjældent lykkes. Jeg forsøger at give jer den bedste start på dagen ved at se og høre jer. Jeg forsøger at give jer et plads på låret, men da jeg kun har to ben og er alene på stuen den første tid, så nogle gange må den mest ”robuste” af jer nøjes med to minutter, da der kommer et nyt barn, der har behov for at starte dagen helt tæt på mig. Jeg gør en dyd af at lære jer og jeres interesser at kende, for jeg ved, at det er her, jeg kan møde jer og altid starte en god dialog; I skal ses, høres og forstås, så jeres selvtillid styrkes, og i bliver stærkere til den barske fremtid.

I er 20 børn, og vi er størstedelen af ugen to voksne til at yde al den omsorg, nærvær og tryghed, som skal skabe fundamentet for, at I kan udvikle jer til fremtiden. En fremtid, som inden for få år byder på skole med endnu større fællesskaber - igen med færre voksne.

Der bliver så ofte talt om tal og statistikker, om hvordan Danmark skal være et velfærdssamfund, som andre lande vil spejle sig i. Politikerne vil gerne have unge i uddannelse og senere i job. Men deres fundament dannes i 0-6 års alderen, og derfor gør det så utroligt ondt, når jeg ikke når ordentligt rundt om jer som enkeltindivider. Jeg ønsker jo at klæde jer bedst muligt på til at blive omfavnet af fremtiden og være klar til at stå imod de bump, I møder på jeres vej.

Jeg skal snart sætte et kryds, som kan have betydning for jeres fremtid. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, hvor det kryds skal sættes. Børn har ret til et godt børneliv og en lys fremtid. Derfor skal vi vokse nu være jeres stemmer, og derfor skal vi have de minimumsnormeringer.

Louise Korsholm Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce