Annonce
Fredericia

Ung kandidat: Det er spændende at have indflydelse på samfundet

18-årige Sidse Skaar (V) stiller op til kommunalvalget, og hun mener, at flere unge burde få øjnene op for, at lokalpolitik også har en indflydelse på dem.

Annonce

Fredericia: Hun blev fanget af politik fra start, da hun fik samfundsfag i skolen og begyndte at danne sin egen holdning til forskellige ting.

Og dem får hun rig lejlighed til at komme ud med under valgkampen i disse uger, hvor 18-årige Sidse Skaar stiller op til kommunalvalget for Venstre. Interessen for politik er alt andet end forsvundet.

- Som ung er det også interessant, fordi jeg kan være med til at have en masse indflydelse. Det er nok ikke de fleste unge, der interesserer sig for politik, hvilket er meget synd, for det gælder stadig om at ændre noget, og det er ligegyldigt, hvad alderen på dåbsattesten siger, fortæller Sidse Skaar.

Artiklen er en del af projektet "Brug Din Stemme", som er et samarbejde mellem Fredericia Dagblad og demokrati- og borgerudvalget i Fredericia Kommune.Målet er at øge interessen for kommunalvalget hos de unge mellem 18 og 25 år.

I fire uger op til valget den 21. november producerer fem unge reportere indhold målrettet andre unge i Fredericia.

Onsdag den 8. november kl. 16:30 holder ungereporterne et arrangement hos Fredericia Dagblad, hvor unge kan speeddate forskellige politikere.

Du kan følge projektet på Facebooksiden Brug Din Stemme.

Annonce

Politik betyder noget

Ved sidste kommunalvalg i 2013 var det kun omkring 55 procent af de 19-29-årige i Fredericia, der valgte at stemme.

Men Sidse Skaar mener, at flere af hendes jævnaldrende burde gå op valget, fordi lokalpolitik har indflydelse på hele byen og dermed også de unge.

- Jeg tror desværre, at mange unge vælger ikke at stemme til kommunalvalget, fordi de ikke er sikre i deres holdning og føler, at de ikke ved meget om emnet. Der er nogen, der mener, at det ikke er så godt at stemme, fordi de alligevel flytter fra byen. Det er synd, for de har stadig en holdning, de har boet i byen i lang tid og har stadig en påvirkning på byen. Derfor skal de klart bruge deres stemme. Det er en kæmpe opfordring herfra, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Alarm 112

Mand fængslet: Politiet fandt falske pengesedler i bil i Danmarksstræde for tusindvis af kroner

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Coronaen har stadig fat i Fredericia, men det går den rigtige vej: Sådan ser tirsdagens tal ud

Annonce