Annonce
112

Ung røver tilstod og er løsladt

Politiet anholdt en 17-årig mand efter røveri mod Treldevejens Kiosk. Han har tilstået alt og er derfor blevet løsladt. Arkivfoto

Fredericia: Sydøstjyllands Politi har løsladt den 17-årige unge mand, som søndag aften forsøgte at true sig til penge i Treldevejens Kiosk.

- Han har erkendt det hele, og det er blevet besluttet, at han ikke skal fremstilles i grundlovsforhør, siger vicepolitiinspektør Frede Nissen, leder af Efterforskningscenter Syd.

Den unge mand trak en kniv og var maskeret, da han gik ind i Treldevejens Kiosk ved 19.30-tiden søndag. Ejeren af kiosken tilkaldte en kunde fra et andet lokale, og det fik den unge mand til at få kolde fødder og stikke af. Han blev anholdt af en hundepatrulje kort efter.

- Det er selvfølgelig en alvorlig sag at begå røveri, og det vil han også blive stillet til regnskab for senere. Han har tilstået, og vi har afsluttet vores efterforskning, og derfor ville det ikke give mening at gå efter at få ham fængslet. Men det retslige efterspil kommer, garanterer Frede Nissen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce