Annonce
Fredericia

Ung skytte får penge til nyt udstyr - idrætsfond vil gerne dele flere støttekroner ud

Fredericia Idrætsfond ved Nils Skeby delte onsdag aften penge ud til skytten Lærke Amby, som får penge til blandt andet coaching og deltagelse i stævner. Det skete til årets idrætsfest i Fredericia Idrætscenter. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia Idrætsfond er en ny støtteforening, som gerne vil hjælpe unge talenter videre i deres sport - om det er fodbold, svømning, badminton eller e-sport

Fredericia: Som ihærdig konkurrenceudøver kan det være svært at få råd til at være med på det niveau, man gerne vil og har talent til.

Derfor er Fredericia Idrætsfond dannet for at yde økonomisk støtte til lokale sportstalenter. Formålet er at sætte Fredericia på både land- og verdenskortet som en by, der vil sporten og talentudviklingen.

Onsdag aften satte Fredericia Idrætsfond navn på endnu et talent, som man vil støtte med 20.000 kroner. Det er den unge skytte Lærke Amby, som får pengene til blandt andet køb af nyt udstyr, coachingforløb og deltagelse i stævner. Det skete til Idrætsfesten i Fredericia Idrætscenter, hvor kommunens sportsudøvere blev hyldet.

I forvejen findes Fredericia Eliteidræt, som støtter topatleter, men her oplevede bestyrelsen ind imellem at få ansøgninger fra unge sportsudøvere, som man egentlig gerne vil støtte. Men man havde ikke mulighed for det, da den unge faldt udenfor rammerne af, hvad Fredericia Eliteidræt kan støtte.

Men Fredericia Idrætsfond er en støtteforening med vide rammer, så her håber man at kunne dele penge ud til langt flere sportsudøvere. Ambitionen er at have en pulje på 500.000 kroner årligt at dele ud af. I 2018 har ADP givet 200.000 kroner, så idrætsfonden skal ud og samle flere penge ind.

Annonce

Fredericia Idrætsfond

En støtteforening med ambition om at dele 500.000 kr. ud årligt til unge sportstalenter i FredericiaBestår af formand for Fredericia Eliteidræt Nils Skeby, idrætschef Keld Vestergaard, formand for kultur- og idrætsudvalget Lars Ejby (S) og eksternt medlem advokat Erling Christensen

Fonden vil gerne dele penge ud til unge sportstalenter og har vide rammer, så det kan være indenfor eksempelvis fodbold, badminton, svømning, parkour, e-sport og skak

Skytte Lærke Amby modtog onsdag aften til Idrætsfesten støttekroner til sin sport. Foto: Peter Leth-Larsen

Vide rammer for støttekroner

- Modtageren kan eksempelvis være en ung speedwaykører, som mangler en ny motor til sin cykel, men ikke selv har pengene, og forældrene har dem heller ikke. Her kan vi gå ind og støtte gennem klubben, forklarer Nils Skeby fra Fredericia Idrætsfond.

En anden modtager er pigefodbolden i Fredericia, som i sommer fik penge til udviklingen af en organisation, der kan tage sig af breddefodbold for piger.

- Vi oplevede, at mange piger spillede fodbold, men i den tidlige teenagealder gik nogle af dem videre til elitehold, og så faldt deres gamle fodboldhold fra hinanden, og de andre piger holdt op med at spille. Så vi samlede pigefodbolden under ét, for talentet kan komme på mange tidspunkter, og vi vil gerne redde så mange piger i idrætten som muligt, fortæller Lars Ejby, der foruden at være formand for kultur- og idrætsudvalget også sidder med i Fredericia Idrætsfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce