Annonce
Debat

Ungdommens Hus skal genetableres fra bunden for at blive en succes

"Kigger man i dag ind på matriklen fra Norgesgade, signalerer Ungdommens Hus og dens omgivelser lovløshed og kaos. Et ærgerligt og trist syn, vil mange unge og deres forældre nok mene. Jeg har svært ved at forestille mig, disse omgivelser indbyder de unge til fællesskab, cafemiljø og hyggeligt samvær", skriver Søren Grøn Stampe. Foto: Søren Grøn Stampe

Læserbrev: En ny fritidspolitik i Fredericia Kommune venter i starten af det nye år. I den forbindelse havde Fredericia Dagblad inviteret til livedebat, hvor unge og deres muligheder for at mødes i fritiden var på dagsordenen.

Søren Grøn Stampe. Arkivfoto

Debatten var utrolig interessant at følge. Især debatten om Ungdommens Hus i Fredericia gjorde indtryk.

De unge i debatten var utrolig aktive og nævnte bl.a., at det er vigtigt at få reduceret afstanden fra de unge til de kommunale tilbud.

Jeg håber i den forbindelse, at de lokale byrådspolitikere igangsætter en større undersøgelse hos de unge og særligt dem, som ikke benytter huset i dag, om, hvilke tanker og ideer de har til et optimalt samlingssted.

Ifølge driftsbudgettet for 2020 koster det Fredericia Kommune 3,8 mio. kr. inkl. lønninger at drive Ungdommens Hus. Derfor kunne det være yderst interessant at vide, hvor mange daglige brugere med bopæl i Fredericia Kommune Ungdommens Hus har årligt?

Jeg tror desværre, det er få unge, som anvender Ungdommens Hus sammenholdt med, hvor stort et potentiale huset kunne have.

Ungdommens Hus vil gerne fremstå åben, indbydende og imødekommende for alle byens unge, men har de unge mon samme opfattelse?

Jeg tvivler.


Jeg vurderer, at rigtig mange unge og deres forældre forbinder Ungdommens Hus med et sted, hvor en lille skare af de unge udlever deres subkulturer, og dermed skræmmes mange af de øvrige unge mennesker væk.

Søren Grøn Stampe


Jeg vurderer, at rigtig mange unge og deres forældre forbinder Ungdommens Hus med et sted, hvor en lille skare af de unge udlever deres subkulturer, og dermed skræmmes mange af de øvrige unge mennesker væk.

Kigger man i dag ind på matriklen fra Norgesgade, signalerer Ungdommens Hus og dens omgivelser lovløshed og kaos. Et ærgerligt og trist syn, vil mange unge og deres forældre nok mene.

Jeg har svært ved at forestille mig, disse omgivelser indbyder de unge til fællesskab, cafemiljø og hyggeligt samvær.

Jeg mener, huset bør være mere åbent og imødekommende af udseende, så flere unge mennesker ønsker at benytte stedet.

Jeg er overbevist om, at personalet i Ungdommens Hus yder en fantastisk indsats hver eneste dag, men rammerne og omgivelserne er fundamentet for, at flere unge føler sig velkomne og ønsker at benytte huset.

Om en gulvspand og en gulvklud er nok, kan jeg næppe tro. Jeg mener, huset skal genetableres fra bunden for at blive en succes.

Navnet Ungdommens Hus kan med stor fordel ændres. En forskønnelse af omgivelserne og udendørsområdet tænkes at være påkrævet. Potentialet er uden tvivl enormt, men det kræver, man tager arbejdshandsker på.

Hvad huset i fremtiden specifikt bør tilbyde de unge, skal jeg på nuværende tidspunkt være usagt. Men det første skridt, der må tages i processen, er, at de unges tanker og ideer skal høres. Det fortjener byens unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Annonce