Annonce
Fredericia

Ungdomsklubben er kommet op i årene: Motorcykelklub gør medlemskab gratis for unge

Motorcyklerne er efterhånden ved at komme ud på vejene igen, efter at de har været parkeret henover vinterhalvåret. Hos MC Chaufførerne Fredericia håber man på, at året vil byde på nye, unge medlemmer. Over årene er gennemsnitsalderen i klubben nemlig steget, og derfor kan motorcyklister under 25 år få et års medlemskab af klubben kvit og frit, inden de beslutter sig for, om de vil være en del af fællesskabet - om du kører Yamaha, Honda eller Harley-Davidson er underordnet. Foto: Søren Gylling
Der skal gøres op med fordomme, mener nogle af medlemmerne i lokal motorcykelklub, der spejder forgæves efter unge medlemmer. Som noget nyt tilbyder klubben derfor, at de yngste motorcyklister gratis kan afprøve, hvad det indebærer at være medlem af foreningen.

Fredericia: Her er højt til loftet og plads til røverhistorier, men er du rocker eller bandit, skal du ikke regne med at blive lukket ind. På samme måde må du ikke bære lædervest og rygmærke, men har du lyst til at blive mærket for livet, er du mere end velkommen.

Og så skal du have en indregistreret motorcykel, men om du er tyk eller tynd, professor eller arbejdsløs, kvinde eller mand, høj eller lav, gammel eller ung, så spiller det ingen rolle hos MC Chaufførerne Fredericia.

Ja, faktisk er man mere end velkommen, hvis man hører til det yngre segment blandt motorcyklisterne. Selvom klubben henover det seneste årti er gået frem i medlemmer, oplever den mangel på unge medlemmer. Gennemsnitsalderen er steget, og derfor sætter klubben nu gang i et nyt initiativ, der skal lokke flere kørere til.

Annonce
Tonen er uformel og emnerne bredde, når snakken går hos MC Chaufførerne på den forhenværende Nørremarksskolen på Kobbelvænget. Her mødes (fra venstre) Jan Skov Jensen (55), Michael Kristensen (56), Morten Dahmer (47) og Brit Thygesen (28) mange gange om året om den fælles tohjulede passion. Foto: Søren Gylling

Unge motorcyklister under 25 år kan nemlig kvit og frit prøve, hvad det vil sige at være en del af klubben. Prøveperioden går op til et år, forklarer Michael Kristensen, Morten Dahmer, Jan Skov Jensen og Brit Thygesen, der alle er en del af MC Chaufførerne.

- Klubben har eksisteret i 50 år og har været velfungerende med ture, fester og alt det, der hører sig til. Men vi kan godt se, at der skal ske noget nyt, for at klubben også er værd at bygge på i fremtiden, siger Michael Kristensen på 56 år.

Han ved om nogen, hvad han taler om. Gennem de seneste 27 år har han været en del af motorcykelklubben, der er grundlagt i 1970 og holder på den tidligere Nørremarksskolen på Kobbelvænget 1.

Forkert indtryk

Klubben begyndte i sin tid som ungdomsklub og er blandt landets ældste af slagsen. Prædikatet ungdom er imidlertid blevet svært at fastholde henover årene.

- Vi begynder at komme op i alderen, men vi oplever stadig, at der er mange unge, som kører på motorcykel uden at holde til et specifikt sted i byen. Mange har måske et forkert billede af, hvad en motorcykelklub er, fordi vi bliver sammenlignet med rockerklubber. De kender næppe til de fordele, der er ved at være en del af en klub – og dem er der mange af, siger 47-årige Morten Darmer.

Selvom motorcyklen er i centrum, bruges tiden i foreningen også på meget andet. I vinterhalvåret bruges en stor del af tiden på at nyde fællesskabet i klubhuset, hvor der blandt andet er mulighed for et spil keglebillard. Derudover bruger klubben også meget tid på at arrangere forskellige ture rundt i ind- og udland, ligesom kørekurser også er en central del af klubben. At sikkerhed betyder meget, afspejler sig blandt andet i, at der ikke har været et alvorligt uheld på motorcyklen i mange år. Foto: Søren Gylling

Han nævner tilbud på kørekurser, værksted og opmagasinering af den tohjulede samt udstyr, som nogle af de ting, man kan spare knaster på. Dertil kommer fællesskabet og alle oplevelserne, påpeger de fire motorcykelentusiaster.

- Det at køre på motorcykel er en hobby, og personligt synes jeg, at det ville være rart at dele hobbyen sammen med jævnaldrende og ikke kun min fars venner, siger Brit Thygesen.

Med en dåbsattest, der viser 28 år, er hun klubbens yngste medlem. Da hun for et halvt år siden fik sit motorcykelkørekort, blev hun medlem af klubben, som begge hendes forældre også er medlem af.


Du møder altid nogle fra klubben, om så du er en tur nede i byen eller på Egeskov Slot og vi har alle en fælles interesse i motorcykler. Det er fedt at mærke den ånd, der er i klubben.

Jan Skov Jensen, formand for MC Chaufførerne Fredericia


Dog var det ikke dette faktum, der trak hende til MC Chaufførerne. Tværtimod.

- Når man ser på mange af de klubber, der er for de unge i dag, så handler det oftest om at drikke sig fuld, og halvdelen har ikke engang en motorcykel. Jeg ønsker et sammenhold, og at man kan køre på ture sammen. Det er dejligt at være en del af et fællesskab og forpligte sig til hinanden, synes Brit Thygesen.

Annonce

Frie rammer

Klubben holder klubaften hver onsdag og fredag året rundt - når restriktionerne altså tillader, at man må samles.

Som oftest bliver det til en fællestur om onsdagen i den periode af året, temperatur og vejr egner sig til køreture. Fredage bruges gerne i klubhuset med grill og hygge. Rammerne i huset er dog ikke mere fastlåste, end at der også er plads til nye initiativer.

Hvert år ved Store bededag tager klubben på øtur, hvor den lejer en spejderlejr eller lignende på en dansk ø, som medlemmerne kører til og rundt på. Foto: Søren Gylling

- Det allerbedste vil være, hvis der kommer så mange unge, at de, hvis de ønsker det, har deres egen aften, så de kan høre den musik, de ønsker og dyrke deres fællesskab, samtidig med at vi selvfølgelig også håber, at de vil være en del af de andre klubaftener. Mulighederne er store, for huset er til for at blive brugt for dets medlemmer, siger Michael Kristensen.

- Vi behøver ikke at være bedste venner alle sammen, selvom mange ses privat, men det er fedt at være herude og at være en del af noget større. Du møder altid nogle fra klubben, om så du er en tur nede i byen eller på Egeskov Slot, og vi har alle en fælles interesse i motorcykler. Det er fedt at mærke den ånd, der er i klubben, siger Jan Skov Jensen, der er formand for klubben.

Annonce

Ønsker ingen forpligtigelser

At huset byder på frie rammer, vidner de mange rum om. Her er både rum med bar og borde, billard, sofastue, køkken, møderum, sovepladser og naturligvis værksted for bare at nævne nogle af de mange faciliteter.

Klubbens medlemmer ved dog godt, at det handler om mere end det.

- Man hører jo tit om, at foreningslivet har det hårdt i disse tider, hvor tendensen blandt unge er, at de ikke ønsker at forpligte sig, men at man kan gøre, som man har lyst, når man ønsker det. Der ligger dog ikke mange forpligtigelser i at være medlem hos os, siger Michael Kristensen.

Baren har en central placering i klubhuset, og når coronaen ikke forhindrer det, er den et fast samlingspunkt efter køreturene på klubaftener. Foruden disse arrangerer motorcykelklubben også grillaftener om sommeren og tager på udlandsture. Én gang årligt tager nogle medlemmer af sted til motorsport et sted i Europa. Foto: Søren Gylling

I dag tæller klubben lige over 70 medlemmer, der hovedsageligt kommer fra Fredericia, men også langvejs fra. Betydningen af at få gennemsnitsalderen ned er imidlertid vigtig, understreger de fire medlemmer.

- Det vil føre til, at jeg vil komme her noget mere. Det er i hvert fald rart at have nogle jævnaldrende at dele oplevelserne med. Selvom jeg har meget tilfælles med folkene i klubben, er det stadig begrænset, hvor stort kammeratskabet er, når vi aldersmæssigt befinder os noget forskelligt, siger Brit Thygesen.

- Ja, du ville jo aldrig spørge mig, om vi skulle tage på sheltertur, joker Jan Skov Jensen, hvorefter der lyder et samstemmende grin i flokken.

Annonce

Tro på fremtiden

Også køreskolerne er blevet kontaktet med håbet om, at MC Chaufførerne kan komme forbi der og fortælle om klubben og initiativet for de unge.

- Jeg tror på, at det bliver en succes og vil tiltrække medlemmer. Det afgørende er dog ikke kun, hvor mange det bliver, men også hvor meget man engagerer sig på sigt. Alle er dog velkomne - også hvis de ønsker at se os an først, siger Jan Skov Jensen.

MC Chaufførerne Fredericia har tætte venskabsrelationer til andre af landets motorcykelklubber. Det gælder eksempelvis MC Delfinerne fra Middelfart og Amager Touring Club. Størstedelen af foreningens 72 medlemmer bor i Fredericia Kommune, men enkelte bopæl andetsteds såsom Nordjylland og Sjælland. Foto: Søren Gylling

Håbet er derfor også, at sommeren byder på varme, så de tohjulede kan blive luftet både lokalt og rundt i ind- og udland.

- Den perfekte sommer vil jo være, hvis den kunne blive coronafri, så vi kunne holde en masse grillfester og køre en masse ture - og så håber vi selvfølgelig på at møde en masse nye unge, siger Brit Thygesen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Erhverv

Klagenævn underkender Fredericia Kommune trods klager fra naboer: Landmand skal ikke undersøge gyllelugt

Lyt til 'Det blå hjørne': Støjberg og Vanopslagh krydser klinger over Herlufsholm i hæsblæsende debat

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce