Annonce
Erhverv

Unge danmarksmestre er rykket ind på eget kontor: Nu knokler de videre med nattelivs-idé

Julie Topp, Anna Børsting og Johanne Simonsen er tre af de fem elever fra HHX på IBC Fredericia, der arbejder på appen SmartDrop, som er en digital garderobebillet. Sidst i april blev teamet danmarksmestre i entreprenørskab. I juni venter EM. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Titlen som danmarksmestre i entreprenørskab har givet fem unge fra Fredericia og Middelfart blod på tanden til for alvor springe ud som iværksættere. Fra lokaler i Norgesgade i Fredericia udvikler de appen SmartDrop, som vil gøre det nemmere at holde styr på garderobebilletten.

Fredericia: Allerede til efteråret kan den lille garderobebillet af papir få konkurrence fra en digital løsning. Hvis altså alt går efter planen.

De fem unge iværksættere fra IBC Fredericia, der for nylig blev kåret som danmarksmestre i entreprenørskab for elever på ungdomsuddannelser, er nemlig rykket ind i lokaler i Norgesgade i Fredericia.

Her er de fem klassekammerater fra Handelsgymnasiet på IBC Fredericia i fuld gang med at realisere deres vinder-idé. Den store drøm om at starte egen virksomhed og være iværksættere.

Annonce

Og hvis alt går vel, så kan Julie Topp, Johanne Simonsen, Anna Børsting, Nikoline Clausen og Lukas Labich fra Fredericia og Middelfart aflevere deres overtøj med et klik og et swipe i den app, de er i gang med at udvikle, når de næste skoleår skal til gallafest.

- Vi snakker lige nu med nogen, der kan udvikle appen for os. Hvis det bliver dét tilbud, vi siger ja til, så er den nok klar i sensommeren, fortæller Anna Børsting, da avisen møder tre af de fem innovative danmarksmestre i de lånte kontorlokaler efter skole.

Tommel op fra tidligere minister

Inden de fem gymnasieelever, der har går under fællesnavnet Atlas, vandt den fornemme titel ved entreprenør-mesterskabet, havde de drøftet, om de skulle arbejde videre med ideen.

Det projekt fik for alvor vind i sejlene efter turen til København for cirka to uger siden. Og ikke kun fordi de vandt.

- At pitche vores idé foran 200 mennesker var meget stort. Det er på top tre over det vildeste, vi har oplevet. Det gav blod på tanden, at vi fik at vide, at vores ide havde potentiale, siger Julie Topp.

Og det var ikke 'hr hvem som helst', der gav de unge iværksættere en tommel op for ideen.

Forskellige direktører fra større virksomheder gav teamet rosende ord med på vejen. Og det gjorde den danske iværksætter og tidligere uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers også.

Team Atlas fra IBC Fredericia var selvsagt glade efter at have sikret sig DM-titlen, den kommende EM-deltagelse og præmiesummen på 25.000 kroner. Fra venstre er det Anna Børsting, Johanne Simonsen, Lukas Labich, Nikoline Clausen og Julie Topp. Foto: Fonden for Entrepremørskab

Det gjorde stort indtryk. Ikke mindst fordi de unge kender ham fra tv-programmet Løvens Hule, hvor iværksættere sælger ideer i håb om, at 'løverne' vil investere i deres ide.

Men det var ikke det eneste, der gav de unge mod på at kaste sig ud i projektet:

- Flere sagde, at hvis nogen skulle føre det ud i bylivet, var vi den perfekte gruppe til at gøre det. Vi har en god dynamik, fortæller Anna Børsting.

Annonce

Fra ide til første garderobe check-in

Ideen til en digital løsning, der kan erstatte den lille papir-garderobelap, som er svær at holde styr på, mens musikken spiller højt på natklubben eller til koncerten, kom ikke ud af det blå.

De fem unge, der alle går på handelsgymnasiets innovationslinje, brainstormede forskellige ideer og havde egentlig besluttet sig at arbejde videre med en ide om et id til nattelivet.

Vi elsker den her verden. Innovation har fanget os alle fem. Så det ville være fedt, hvis vi kan leve af det.

Johanne Simonsen, HHX-elev på IBC Fredericia og en af de fem danmarksmestre i entreprenørskab

Men teamet har lavet grundig markedsresearch - både i nattelivet og blandt appens potentielle brugere. Researchen pegede på, at det var en digital løsning til garderobebilletten, team Atlas skulle fokusere på.

- I dag er vores eneste konkurrence en fysisk papirlap. Mange mister den lap, eller der er stor bekymring for at miste den, siger Johanne Simonsen, som selv har stået efter en gymnasiefest og set kammeraterne forsvinde videre ud i byen, mens hun forgæves ledte efter sin garderobe-lap.

Anna Børsting fortsætter:

- Vi forstår ikke, at stort set alt er digitaliseret i dag. Kørekort, sygesikringsbevis og så videre. Hvorfor så ikke den her papirlap, spørger den unge iværksætter retorisk.

Team Atlas' markedsundersøgelse viste også, at 43 procent af respondenterne selv havde prøvet at miste deres garderobenummer. Og hele 98,8 procent ville bruge den digitale mulighed, hvis der fandtes sådan en.

Annonce

EM venter også forude

Natklubejere, koncertstederne og hvem, der ellers tilbyder bemandede garderober til deres arrangementer, skal ikke have pungen op af lommen for at bruge den digitale løsning. Tværtimod vil de ifølge Atlas' beregninger spare på garderobe-posten.

Den digitale løsning finansieres af brugerne. Det unge iværksætterteam er også i gang med at udforske andre muligheder, der kan finansiere appen.

De fem gymnasieelever bruger nu en god del af deres fritid på at transformere deres ide til en app, som du og jeg kan finde der, hvor vi finder alle andre applikationer til vores telefon.

Og der er mange ting, de nu skal forholde sig til. Hvem skal hjælpe med at udvikle appen? Koden på bøjlen skal udvikles. Hvilke omkostninger er der forbundet med udviklingen - og hvordan skal de finansiere udviklingen?

Får vi jer måske at se i Løvens Hule en dag?

- Det ved vi ikke helt, om det er det rigtige for os lige nu. Der er rigtig mange ting, der skal tænkes igennem, og vi skal have de helt rigtige med på vores team, siger Johanne Simonsen.

Anna Børsting minder om, at som vinder af danmarksmesterskabet i entreprenørskab går man videre til europamesterskabet. Det holdes i Estlands hovedstad, Talinn i juni.

Atlas, som de fem unge iværksættere og gymnasieelever kalder sig, har lånt kontorlokaler, hvor de kan forberede sig til EM i entreprenørskab og arbejde videre på deres vinderide. Julie Topp, Anna Børsting og Johanne Simonsen er tre af de fem - og de forventer, at appen kan være klar i sensommeren. Hvis alt går efter planen. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

Hun tilføjer:

- Vores fokus lige nu er også på europamesterskabet. Vi er i gang med at undersøge hvilke muligheder, der er for vores app i andre lande. Der er jo en anden kultur i nattelivet.

Annonce

Fremtiden kastet op i luften

Det er ikke kun ideen, de fem gymnasieelever er i gang med at realisere. Drømmen har længe været at følge i Tommy Ahlers, Jesper Buchs og Mia Wagners fodspor. De havde dog ikke forestillet sig, at det skulle ske før de var færdige med gymnasiet.

- Det er helt sikkert det, vi stræber efter. Vi elsker den her verden. Innovation har fanget os alle fem. Det giver meget mening for os at udrette noget, vi selv går og mangler i hverdagen. Så det ville være fedt, hvis vi kan leve af det, siger Johanne Simonsen.

Og nu hvor muligheden for at realisere den drøm er kommet tidligere end ventet, er det ikke en stor udlandsrejse, der venter de fem 2.g'ere, når de næste sommer springer ud som studenter.

- Vores fremtidsplaner er kastet lidt op i luften lige nu. Vi ser lige, hvor appen ender, siger Anna Børsting.

Annonce

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se topmatchen fra kl. 18.20: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce