Annonce
forside

Unge drenge og piger sigtet for at påsætte togbrand: Er kommet med samme forklaring

Fire børn og unge er sigtet for forsætlig brandstiftelse af seks togvogne fordelt på to togstammer på baneterrænnet ved Ungdommens Hus. Dronefoto: TrekantBrand

Politiet har afhørt og sigtet to drenge og to piger for forsætlig brandstiftelse. De fire har erkendt, at de opholdt sig på stedet, da togvogne gik i brand. De endelige omstændigheder efterforskes videre tirsdag. Området ved Ungdommens Hus er afspærret og bevogtes.

Annonce

Fredericia: To drenge og to piger i alderen 13-16 år fra Fredericia er sigtet for at have sat ild på en togvogn ved Ungdommens Hus mandag eftermiddag. De har alle erkendt, at de var på stedet, men de nærmere omstændigheder er ikke klarlagt.

- Vi har forelagt sagen for vores jurister, og der er ikke på det foreliggende grundlag for, at få de unge fremstillet for en dommer, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup.

De unge har afgivet forklaring, som giver et samstemmende billede af, hvad der er sket, oplyser vagtchefen, som imidlertid ikke endnu kan udtale sig om, hvordan de unge stiller sig til sigtelsen om at have sat ild på.

- De har tilstået at de var på stedet, og da deres forklaringer stemmer sammen, så har der heller ikke været grund til at anholde de fire, siger vagtchefen.

De fire unge har tilstået, at de var på stedet, og de er kommet med så enslydende forklaringer, at det ikke har været nødvendigt at anholde dem. Vi har afhørt dem, og så fortsætter efterforskningen i morgen.

Vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Politi
Annonce

Afhørt på skadestuen

Ifølge vagtchefen blev alle fire afhørt på skadestuen, hvor de var kørt til for at blive undersøgt for påvirkning af røg fra branden.

- De er blevet observeret, men der er ingen som er kommet til skade, siger Jørn Bystrup.

Der blev tændt ild i en togvogn, og branden har ifølge vagtchefen bredt sig til seks vogne fordelt på to togstammer.

- TrekantBrand er færdige på stedet, men vi har spærret af og indsat hjemmeværn til at forestå bevogtning af stedet indtil vi kan efterforske branden nærmere tirsdag, siger Jørn Bystrup.

De sociale myndigheder er koblet på sagen.

- Det sker altid, når der er tale om unge under 18, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce