Annonce
Fredericia

Unge får tag over hovedet til vinter - kan skate videre i orange haller

De orange haller lever på lånt tid, og det har været kendt længe. Men først til foråret skal de rives ned, og derfor har Fredericia Kommune forlænget lejemålet, så der kan dyrkes streetsport under tag frem til foråret. Arkivfoto

Fredericia Kommune har forlænget lejemålet med de orange haller i Sdr. Voldgade frem til marts.

Fredericia: De unge skatere i de orange haller kan se frem til, at de vinteren over har tag over hovedet. De orange haller skal rives ned, men det kommer først til at ske til foråret, så Fredericia Kommune har aftalt med ejeren A. Enggaard, at de unge kan blive.

- Vi har aftalt, at vi fortsætter lejemålet frem til marts, oplyser idrætskonsulent Kristoffer Riddersholm fra Fredericia Kommune.

De unge var blevet sagt op per 1. januar, fordi Kanalbyen på det tidspunkt overdrager hallerne til investor og entreprenør A. Enggaard, som skal opføre p-hus på stedet.

Opsigelsen ramte både de unge og Fredericia Marineforening. Marineforeningen har straks taget konsekvensen og valgt at flytte ud hurtigst muligt af deres marinestue, som er indrettet i gavlen af de orange haller.

Vi havde bedt om fem mio. kroner udover de tre mio. kroner der er sat af til at etablere en erstatning for de orange haller. Det fik vi ikke.

Cecilie Roed Schultz (Enhl.)

Marinere udsatte fest

Marineforeningen har købt en brugt pavillon, som nu skal opsættes ved Kastelkajen og indrettes til marinestue. Foreningen fylder 100 år i 2019, men på grund af flytningen og dermed udgifter til pavillon, så er festlighederne udsat til senere. Pavillonløsningen koster foreningen 650.000 kroner.

For de unge, der dyrker street-sport i de orange haller, er der endnu ikke fundet en blivende løsning.

- Vi havde fået afsat tre mio. kroner i 2018, men de er blevet flyttet frem til 2020. Vi havde foreslået, at der blev fundet yderligere fem mio. kroner til projektet, men det kunne vi ikke komme igennem med, siger Cecilie Roed Schultz.

I dette efterår går man i gang med at undersøge mulighederne for nye rammer. Målet er, at erstatningen skal være bedre end de nuværende orange haller.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce