Annonce
Fredericia

Unge fandt deres ståsted i nyt forløb: Thomas vil køre lastbil, og Benjamin vil være kleinsmed

Benjamin Hansen (til venstre) og Thomas Wølk Poulsen har gennemført et 11 ugers forløb "Klar til uddannelse" på produktionsskolen. Nu ved de, hvilken uddannelse, de skal i gang med. Benjamin vil være kleinsmed, og Thomas vil være godschauffør. Foto: Yilmaz Polat
I 11 uger har 14 unge deltaget i forløbet "Klar til uddannelse". Alle har fået enten en uddannelses- eller beskæftigelsesplan.

Fredericia: Mens nogle unge i en tidlig alder ved, hvad de gerne vil uddanne sig til eller arbejde med, kan det for andre være svært at finde deres rette hylde. Sådan var det for Thomas Wølk Poulsen, 29 år, og Benjamin Hansen, 16 år.

Derfor har de deltaget i det 11 ugers forløb "Klar til uddannelse", som Fredericia Produktionsskole, EUC Lillebælt og UU Fredericia står bag.

- Jeg vil gerne have en voksenlæreplads og har været seks dage i praktik hos transportvirksomheden ØSG. Det er gået rigtig godt. Jeg mødte ind en halv time før for at vise, at interessen er der, og jeg ikke er der for at spilde tiden. Det tror jeg har givet pote, fortæller Thomas Wølk Poulsen.

Han gik ledig og har i løbet af de 11 uger fundet ud af, at uddannelsen som faglært godschauffør er noget for ham. Nu skal han i en måneds praktik hos virksomheden med henblik på at få en læreplads.

- Jeg har bøvlet med at finde et ståsted i livet. Jeg havde en drøm om at blive mekaniker, men jeg kunne ikke finde en læreplads. Det var under krisen. Jeg har interesse i biler, så jeg ville gerne finde ud af, hvordan det er at være lastbilchauffør, fortæller han.

Annonce

Klar til uddannelse

14 unge har været tilknyttet forløbet "Klar til uddannelse". Fire af pladserne havde jobcentret tilkøbt. Alle 14 er kommet videre til følgende:

Job: 2

Erhvervsuddannelse: 6

Erhvervsfaglig grunduddannelse: 3

Forberedende grunduddannelse: 1

Andre forberedende aktiviteter: 1

Værnepligt: 1

Går i gang med grundforløb

Benjamin Hansen har gået et år på produktionsskolen og fulgte forløbet på 11 uger for at blive afklaret med, i hvilken retning han skal. Her fik han mulighed for at snuse til forskellige erhvervsskoleuddannelser og har nu besluttet sig for at blive kleinsmed. Først skal han i gang med grundforløbet på seks måneder, hvorefter han skal have en læreplads.

- Jeg har endelig fundet noget, der interesserer mig. Der er så mange forskellige ting, man kan lave - det er ikke det samme hver dag. Jeg kan godt lide den måde, man går op i sit håndværk på, fortæller Benjamin Hansen.

To dage om ugen på EUC Lillebælt

Forløbet "Klar til uddannelse" er et specielt tilrettelagt forløb målrettet unge, som ikke er afklaret omkring deres fremtid. Målet har så været at hjælpe dem til at finde deres vej til en uddannelse eller alternativt et job.

Vejledningen er foregået på produktionsskolen, hvor de foruden vejledning har været i smedeværkstedet og været på EUC Lillebælt to dage ugentligt for at blive klogere på de forskellige uddannelser som eksempelvis transport, logistik, produktør, smed, tømrer og mekaniker. Desuden har de været i praktik hos lokale virksomheder.

- Nogle unge har en historie med sig præget af nederlag. Sådan en gruppe drenge er måske faldet lidt igennem i skolen og har en selvfortælling om, at de ikke kan gå i skole. Men det kan de godt, hvis det er det rigtige. Så vi har arbejdet med at få ændret deres opfattelse af, at de ikke kan gå i skole, fortæller vejleder hos UU Fredericia Simon Tronhjem.

Deltagerne var i alderen 16 til 29 år og er netop blevet færdige med forløbet. Alle 14 deltagere har nu en plan for deres fremtid. Om forløbet bliver gentaget, er der pt. ikke truffet beslutning om. Tidligere har der kørt et forløb i samarbejde med social- og sundhedsskolen.

Forløbet har blandt andet budt på virksomhedspraktik, uddannelsesvejledning, besøg på EUC Lillebælt og arbejde i produktionsskolens smedeværksted sammen med Alexander Olsen (med ryggen til). Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce