Annonce
Fredericia

Unge i Fredericia får ny 10. klasse: Får til huse på IBC

Fredericias unge får en ny 10. klasse, som har fokus på at målrette de unge til erhvervsuddannelserne. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Ny 10. klasse vil forene fag fra erhvervsuddannelser og almen 10. klasse.

Fredericia: I takt med at Fredericia kommer til at mangle faglært arbejdskraft, stiger behovet for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Derfor vil et nyt 10. klasses-tilbud, kaldet 10. PRO, nu forene fag fra både erhvervsuddannelserne og den almene 10. klasse. Det skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er vores mål med 10. PRO-klassen at skabe flere valgmuligheder efter 9. klasse. Med en 10. klasse på IBC og med valgfag på vores forskellige erhvervsuddannelser, vil de unge i langt højere grad blive introduceret for mulighederne ved en faglært uddannelse. Det vil gøre dem bedre i stand til at træffe et oplyst og et rigtigt valg om deres fremtid. 10. PRO er for alle, men forhåbentlig får flere øjnene op for og lyst til at tage en erhvervsuddannelse, oplyser formand for uddannelsesudvalget Pernelle Jensen (V) i pressemeddelelsen.

Annonce

Samarbejde mellem tre skoler

10. PRO er et samarbejde mellem Fredericia Kommune, EUC Lillebælt, Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, Vejle, Horsens og Kolding og IBC Fredericia.

- Vi forventer at kunne skabe et nyt ungdomsmiljø, hvor de faglærte karrieremuligheder er i centrum, samtidig med at man gennemfører en ordinær 10. klasse, oplyser næstformand for uddannelsesudvalget Inger Nielsen (DF).

Allerede fra skoleåret 2020/2021 kan de første elever blive optaget på den nye 10. PRO klasse.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce