Annonce
Debat

Unge i kamp mod sexisme: Det må og skal have konsekvenser for de personer, som har ført kulturen videre

Astrid Bennedsgaard. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: I de seneste uger har to markante figurer i dansk politik trukket sig fra deres ledende poster, henholdsvis som overborgmester i København og politisk leder i Radikale Venstre, grundet deres krænkende opførsel overfor adskillige kvinder.

Rasmus Juhl. Privatfoto

Det har for både Frank Jensen og Morten Østergaard været en hård, men nødvendig konsekvens at trække sig, set i lyset af deres mange sager gennem flere år med seksuelt magtmisbrug.

I kølvandet på Frank Jensens og Morten Østergaards tilbagetrækning fra deres poster, er disse beslutninger i nogle kredse blevet mødt med latterliggørelse, undren og spørgsmål som:

"Er det retfærdigt, at Morten Østergaard skal gå af på grund af en hånd på et lår for 10 år siden?" og "Er det nu forbudt for mænd at have flirtende adfærd?"

For det første måtte Morten Østergaard gå af, fordi han flere gange har krænket, og fordi han vanemæssigt har fortiet de anklager, der er kommet imod ham.

Morten Østergaard går af, fordi han ikke bare var en mand, der krænkede kvinder, men fordi han misbrugte sin magt til at feje sine egne ugerninger ind under gulvtæppet.

Han var en mand med magt, der krænkede kvinder, han havde magt over.

For det andet må mænd og kvinder flirte alt det, de vil, men ingen har ret til at overskride andres grænser, og i sagerne om Morten Østergaard og Frank Jensen, der har det ikke handlet om mænd, der flirtede med kvinder, men om magtfulde mænd der gentagne gange har udvist grænseoverskridende og krænkende adfærd.

Som Søren Brostrøm ville have formuleret det: Flirt er godt. Flirt er sundt.

Vi går ind for flirt, men ligesom med sex kræver det, at begge parter har lyst til at flirte.


Vi går ind for flirt, men ligesom med sex kræver det, at begge parter har lyst til at flirte.

Astrid Bennedsgaard og Rasmus Juhl


Den sexisme, som vi desværre ser i mange områder af samfundet, kan kun ændres, hvis man for alvor tager kampen op mod denne kultur.

Det må og skal have konsekvenser for de personer, som har ført kulturen videre.

Og ja, det vil resultere i, at nogle mister deres magt og de dertilhørende privilegier som overborgmester eller politisk leder af et folketingsparti.

Vi skal skabe et samfund, hvor alle uanset køn kan vide og føle sig trygge i hinandens omgivelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Fredericia For abonnenter

Ejendomsmægler: I har grund til at frygte for huses værdi, hvis Rema-kunder skal køre på jeres vej

Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

Annonce