Annonce
112

Unge mænd skabte utryghed i boligområde – viftede med en pistol

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Tre unge mænd forsøgte at stikke af fra politiet, men det havde de ikke held med. En visitation af den ene afslørede en ulovlig foldekniv.

Fredericia: Tirsdag aften blev en beboer på Ullerupdalvej ved Korskærparken så utryg, at personen kontaktede politiet. Anmelderen havde set flere unge rende rundt med en pistol samt set dem sætte en patron i pistolen. Det fik naturligvis politiet til at rykke ud, og selvom de tre mænd, i alderen 20-22 år, forsøgte at stikke af i første omgang, lykkedes det betjente at få fat i mændene.

Pistolen, som anmelderen havde bemærket, var blevet smidt, men politiet fandt den og kunne konkludere, at der var tale om en såkaldt hardball-pistol.

Ifølge Karsten Høy fra Sydøstjyllands Politi, havde mændene viftet med pistolen, hvilket naturligvis nok havde skabt utryghed hos anmelderen.

En af mændene, en 20-årig, blev desuden også sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjente, under visitation af manden, fandt en ulovlig foldekniv.

Annonce

Narko-bilist

Klokken 10.54 tirsdag kørte en 78-årig kvinde ud for ubetinget vigepligt på Fynsgade. I det samme kom en anden kvindelig bilist kørende forbi, og den 78-årige ramte ind i den anden bil. Der skete kun ringe materiel skade ved uheldet. Senere var det på Sjællandsgade, at vigepligten ikke blev overholdt. Her kørte en 48-årig mand ind i en 84-årig bilist. Her kom heller ingen personer til skade.

Derudover har Sydøstjyllands Politi haft standset to bilister det seneste døgn. Klokken 16 var det en 21-årig mand, som ikke er fra lokalområdet. Han blev stoppet i sin bil på Østjyske Motorvej ved Lillebæltsbroen, og patruljen mistænkte ham for at være påvirket. Han blev testet, og den gav positivt udslag på euforiserende stoffer. Det blev han derfor sigtet for.

Klokken 3.45 på Ydunsvej var det også en 21-årig mand, der blev standset. Det viste sig, at han havde fået administrativt inddraget sit kørekort – så han måtte slet ikke køre bil. Det blev han en sigtelse rigere for.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce