Annonce
Fredericia

Unge strømmer til tilbud for børn af alkoholikere

18 unge har allerede søgt hjælp hos TUBA, som åbnede i sundhedshuset ved årsskiftet. Her kan børn af alkoholikere og misbrugere få hjælp og terapi.

Fredericia: Ved årsskiftet åbnede TUBA, som er det nye terapeutiske tilbud for unge fra familier med misbrug.

Fra første dag har der været stor søgning til tilbuddet. 18 unge fra familier med misbrug har henvendt sig for at få hjælp, oplyser TUBA i en pressemeddelelse.

- Det er helt afgørende, at de unge kan henvende sig tæt på, hvor de bor. Det skal være nemt, sikkert og trygt for den unge at række ud efter hjælp. Og når de gør, så står vi klar til at byde de unge indenfor og være det sted, hvor de kan møde ligesindede og få den kvalificerede hjælp, de trænger til, udtaler TUBA's landsleder Henrik Appel.

Unge, der er vokset op i en familie med misbrug, kæmper ifølge TUBA ofte med depression, angst, lavt selvværd, selvmordstanker og problemer med at få en almindelig hverdag til at fungere. Hos TUBA kan man få terapi - individuelt eller i grupper. Peder Tind (V), formand for social- og beskæftigelsesudvalget i Fredericia, hilser det nye tilbud velkommen.

- Det tilbud, TUBA stiller til rådighed, passer godt ind i vores "Strategi for Udsathed", og jeg er så glad for, at TUBA er blevet ambassadør for strategien, udtaler han, mens sundhedsudvalgsformand Susanne Eilersen (DF) tilføjer.

- Med det her tilbud får vi fat i de unge med ondt i livet, som vi ikke normalt får kontakt til via skoler, fritidstilbud og ungemiljø. Alkohol- og stofmisbrug i den nærmeste familie er nemlig noget, der bliver gået stille med dørene med. Men med TUBAs tilbud kan vi komme i kontakt med disse unge og sætte ind med en forebyggende indsats langt før, end vi gør i dag, udtaler hun.

Annonce

Hjælp til unge

Byrådet vedtog i 2018 at yde tilskud til TUBA på 300.000 kroner i 2019. Året efter stiger beløbet til 600.000 kroner. TUBA står for "Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkoholmisbrugere."

TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis.

TUBA rykkede ved årsskiftet ind i lokaler i Fredericia Sundhedshus.

Officiel åbning

Fredericia er den 31. afdeling af TUBA på landsplan. Mandag 4. marts er der officiel åbning af TUBA på Dronningensgade 97 fra klokken 14.30 til 16, hvor der vil være taler fra borgmester Jacob Bjerregaard (S), Peder Tind, Susanne Eilersen, generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre og TUBAs landsleder Henrik Appel.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Christian Jørgensen (V) om FN's verdensmål: Det koster noget at gøre noget, men med måde - ellers får vi gule veste på gaden

112 For abonnenter

Alarmer kan ikke holde tyvene væk alene - men det kan være et fint bidrag

Annonce