Annonce
Fredericia

Unge talenter drømmer om at gå hele vejen

Malthe Lindeblad og Amalie Kiær fik priserne som henholdsvis årets mandlige og kvindelige talenter. Foto: Peter Leth-Larsen

Amalie Kiær og Malthe Lindeblad bruger alle dage i ugen på at træne. De vil gerne gå hele vejen og blive de bedste indenfor henholdsvis roning og svømning

Fredericia: - Det er ikke sjovt, hvis der ikke er noget at kæmpe for.

Sådan siger 16-årige Malthe Lindeblad fra Delta Svøm, som onsdag aften blev årets mandlige talent til idrætsfesten i Fredericia Idrætscenter. Malthe Lindeblad drømmer om at komme til OL - at blive den allerbedste.

Det samme gør Amalie Kiær fra Fredericia Roklub, som modtog den kvindelige talentpris. I første omgang er planerne at forsøge at blive udtaget til VM og EM. Det kræver mange timers træning, så hun er afsted hver dag og to gange om dagen i weekenden. En stor del af træningen foregår i Odense. Men egentlig var det lidt tilfældigt, hun begyndte at gå til roning.

- Min storebror var startet til roning og ville gerne have mig med, men jeg var lidt skeptisk. Men jeg prøvede det, og det bed sig fast i mig, og jeg synes, det er rigtig sjovt, fortæller Amalie Kiær.

Annonce

Svømning i familien

For Malthe Lindeblad var det på ingen måde tilfældigt, det blev svømning. Det ligger nemlig i familien.

- Begge mine forældre har været svømmere, men jeg gik oprindeligt til tennis. Jeg ville så gerne prøve noget andet, og så var det nærliggende at prøve svømning. Mine forældre støtter mig derfor rigtig meget i sporten, fortæller Malthe Lindeblad.

Hans næste mål er vestdanske mesterskaber, som snart løber af stablen, og senere på året kommer de danske mesterskaber. Hans speciale er fly eller crawl.

Med priserne fulgte 1000 kroner. For Amalie Kiærs vedkommende kommer pengene sandsynligvis til at blive brugt på træningsudstyr.

- Roning er en dyr sport, fortæller hun med et smil.

Priserne som årets idrætstalenter er indstiftet af Elbo Bladet og blev givet til unge idrætsudøvere, som "i årets løb har opnået anerkendte resultater indenfor sin idrætsgren. Der lægges vægt på, at idrætsudøveren er en god kammerat i sin klub samt en god repræsentant for Fredericia i forbindelse med stævner og idrætsaktiviteter i ind- og udland".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce