Annonce
Fredericia

Unge talenter drømmer om at gå hele vejen

Malthe Lindeblad og Amalie Kiær fik priserne som henholdsvis årets mandlige og kvindelige talenter. Foto: Peter Leth-Larsen

Amalie Kiær og Malthe Lindeblad bruger alle dage i ugen på at træne. De vil gerne gå hele vejen og blive de bedste indenfor henholdsvis roning og svømning

Fredericia: - Det er ikke sjovt, hvis der ikke er noget at kæmpe for.

Sådan siger 16-årige Malthe Lindeblad fra Delta Svøm, som onsdag aften blev årets mandlige talent til idrætsfesten i Fredericia Idrætscenter. Malthe Lindeblad drømmer om at komme til OL - at blive den allerbedste.

Det samme gør Amalie Kiær fra Fredericia Roklub, som modtog den kvindelige talentpris. I første omgang er planerne at forsøge at blive udtaget til VM og EM. Det kræver mange timers træning, så hun er afsted hver dag og to gange om dagen i weekenden. En stor del af træningen foregår i Odense. Men egentlig var det lidt tilfældigt, hun begyndte at gå til roning.

- Min storebror var startet til roning og ville gerne have mig med, men jeg var lidt skeptisk. Men jeg prøvede det, og det bed sig fast i mig, og jeg synes, det er rigtig sjovt, fortæller Amalie Kiær.

Svømning i familien

For Malthe Lindeblad var det på ingen måde tilfældigt, det blev svømning. Det ligger nemlig i familien.

- Begge mine forældre har været svømmere, men jeg gik oprindeligt til tennis. Jeg ville så gerne prøve noget andet, og så var det nærliggende at prøve svømning. Mine forældre støtter mig derfor rigtig meget i sporten, fortæller Malthe Lindeblad.

Hans næste mål er vestdanske mesterskaber, som snart løber af stablen, og senere på året kommer de danske mesterskaber. Hans speciale er fly eller crawl.

Med priserne fulgte 1000 kroner. For Amalie Kiærs vedkommende kommer pengene sandsynligvis til at blive brugt på træningsudstyr.

- Roning er en dyr sport, fortæller hun med et smil.

Priserne som årets idrætstalenter er indstiftet af Elbo Bladet og blev givet til unge idrætsudøvere, som "i årets løb har opnået anerkendte resultater indenfor sin idrætsgren. Der lægges vægt på, at idrætsudøveren er en god kammerat i sin klub samt en god repræsentant for Fredericia i forbindelse med stævner og idrætsaktiviteter i ind- og udland".

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce