Annonce
Fredericia

Unge talenter drømmer om at gå hele vejen

Malthe Lindeblad og Amalie Kiær fik priserne som henholdsvis årets mandlige og kvindelige talenter. Foto: Peter Leth-Larsen

Amalie Kiær og Malthe Lindeblad bruger alle dage i ugen på at træne. De vil gerne gå hele vejen og blive de bedste indenfor henholdsvis roning og svømning

Fredericia: - Det er ikke sjovt, hvis der ikke er noget at kæmpe for.

Sådan siger 16-årige Malthe Lindeblad fra Delta Svøm, som onsdag aften blev årets mandlige talent til idrætsfesten i Fredericia Idrætscenter. Malthe Lindeblad drømmer om at komme til OL - at blive den allerbedste.

Det samme gør Amalie Kiær fra Fredericia Roklub, som modtog den kvindelige talentpris. I første omgang er planerne at forsøge at blive udtaget til VM og EM. Det kræver mange timers træning, så hun er afsted hver dag og to gange om dagen i weekenden. En stor del af træningen foregår i Odense. Men egentlig var det lidt tilfældigt, hun begyndte at gå til roning.

- Min storebror var startet til roning og ville gerne have mig med, men jeg var lidt skeptisk. Men jeg prøvede det, og det bed sig fast i mig, og jeg synes, det er rigtig sjovt, fortæller Amalie Kiær.

Annonce

Svømning i familien

For Malthe Lindeblad var det på ingen måde tilfældigt, det blev svømning. Det ligger nemlig i familien.

- Begge mine forældre har været svømmere, men jeg gik oprindeligt til tennis. Jeg ville så gerne prøve noget andet, og så var det nærliggende at prøve svømning. Mine forældre støtter mig derfor rigtig meget i sporten, fortæller Malthe Lindeblad.

Hans næste mål er vestdanske mesterskaber, som snart løber af stablen, og senere på året kommer de danske mesterskaber. Hans speciale er fly eller crawl.

Med priserne fulgte 1000 kroner. For Amalie Kiærs vedkommende kommer pengene sandsynligvis til at blive brugt på træningsudstyr.

- Roning er en dyr sport, fortæller hun med et smil.

Priserne som årets idrætstalenter er indstiftet af Elbo Bladet og blev givet til unge idrætsudøvere, som "i årets løb har opnået anerkendte resultater indenfor sin idrætsgren. Der lægges vægt på, at idrætsudøveren er en god kammerat i sin klub samt en god repræsentant for Fredericia i forbindelse med stævner og idrætsaktiviteter i ind- og udland".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Få overblikket: 1. maj-festen er aflyst, men hvad med Sommerrock og alt det andet?

Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

I corona-stilhed ombygges p-plads og facade renoveres ved Fredericia Realskole

Fredericia

Tidligere X Factor-deltager skaber glæde med koncert hver dag under coronaen

Fredericia

60 pigehold er lige nu klar til fodboldcup i Madsby - men corona afgør hvornår

Annonce