Annonce
Kultur

Ungerne kan godt glæde sig - musical for de yngste på vej

Musicalteater skal også være for børn. Det mener politikerne i Fredericia Byråd, og Bjørg Gamst (t.h.) er helt enig. Der er på verdensplan ikke mange forestillinger at hive fat i, men Bjørg Gamst har fundet en, som hun tror vil gøre lykke hos både de yngste og deres forældre. Bestyrelsesformand Grete Højgaard glæder sig til at prøve genren af i eftersommeren. Foto: Søren Gylling
Det er et stort set ubetrådt land, Fredericia Musicalteater bevæger sig ind i, når det efter sommerferien vil præsentere en musical målrettet de yngste og deres forældre. Musicalperformer, instruktør og nu konsulent på det nye teater Bjørg Gamst har drømt om at opsætte en musical for børn i flere år.
Annonce

Fredericia: Der skrives ikke mange musicals til det yngste publikum på verdensplan, men nu skal Fredericia Musicalteater vise, at genren også kan ramme de små.

- Der laves masser af godt børneteater, men musicals for børn er der ingen tradition for i Danmark. Der laves noget på verdensplan, men det er ikke meget. Jeg har i flere år drømt om, at vi kunne skabe en forestilling, der rammer de yngste og deres forældre, og nu gør vi det, siger Bjørg Gamst, konsulent på Fredericia Musicalteater.


Jeg har i flere år drømt om, at vi kunne skabe en forestilling, der rammer de yngste og deres forældre, og nu gør vi det.

Bjørg Gamst, konsulent på Fredericia Musicalteater og mor til to


Hun og husbonden Lars Mølsted har selv to børn i målgruppen, så inspirationen til at lade musicals spille op til de små er på plads.

- Vi har fundet en forestilling, men vi kan ikke løfte sløret for den endnu. Den skal være klar efter sommerferien, hvor det forhåbentligt er muligt at spille forestillinger igen, siger Bjørg Gamst.

Annonce

Politisk ønske

Med forestillingen lever teatret op til den rammeaftale, der er indgået mellem Fredericia Kommune og Fredericia Musicalteater. Det har været et ønske været fra politikerne at have et særligt fokus på børn i forhold til udvikling af musicalforestillinger. Musicals skal desuden indgå som et linjefag på Kirstinebjergskolen.

- Det bliver spændende at arbejde med, og jeg håber, at vi kan ramme en forestilling, hvor både børnene og deres forældre føler sig underholdt. Det skal være en god historie med flere lag, hvor alle får noget med hjem, siger Bjørg Gamst.

I sagens natur skal der heller ikke spilles to akter af 45 minutter for de små.

- Det har de slet ikke tålmodighed til, men jeg håber, at vi finder en form, hvor vi kan holde dem fanget, siger hun.

Fredericia Musicalteater vil leve op til ambitionen om at producere nye musicals, og her er markedet for musicals rettet mod de yngste helt åbent.

- Der er blandt andet masser af H.C. Andersen eventyr, som vi kan se for os omsat til musicals, siger bestyrelsesformand Grete Højgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Fredericia

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Fredericia

Mandagens lokale tal: Efter søndagens stigning er der igen få nye smittede

Annonce