Annonce
Trekantområdet

UngFredericia fylder 20 år

UngFredericia står klar til 100 nye elever på 10. årgang på mandag, og fejrer 20 års jubilæum i år. PR Foto
Den fælleskommunale 10. klasse i Fredericia kan i år fejre 20 års jubilæum - 100 elever står på mandag klar til et nyt skoleår.

Fredericia: Den fælleskommunale 10. klasse i Fredericia kan i år fejre 20 års jubilæum

Skolestarten i august 1999 var en hel del kaotisk. Bygningerne på Mosegårdsvej stod knapt færdige, og derfor cyklede eleverne dengang til Houens Odde Spejdercenter ved Kolding, hvor introforløb startede for de nye elever.

- Jeg synes, at det er fantastisk, at vi igennem 20 år har haft en skole specielt henvendt til elever, der gerne vil tage en 10. klasse. Årgangen kan være med til at gøre de unge mere afklaret omkring valg af ungdomsuddannelse, siger formanden for uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce

UngFredericia

Skoleåret i 10. klasse byder på et introforløb, fagfaglig undervisning, vejledning og brobygning på ungdomsuddannelserne.

Studieturen i dette skoleår går til Barcelona i ugen efter efterårsferien.

Klar til skolestart

På mandag 12. august er alt klart til at modtage de nye elever, og skolestarten betyder også en ny og anderledes organisering af skoleåret.

10. klasse vil være modulopbygget og tilrettelægges individuelt ud fra de elevsamtaler, som eleverne har været inviteret til inden skolestarten.

- Det er vigtigt for os som skole at tilrettelægge skoleåret, så vi sikrer, at eleven får det maksimale udbytte af skoleåret, så de efterfølgende er klar til at begynde på en ungdomsuddannelse, siger skole- og ungdomsskoleleder, Søren Pedersen.

Vigtige medspillere

Et tæt samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), erhvervsskolerne og industrien er vigtige elementer i den nye struktur, som eleverne møder på skolen, når sommerferien slutter lige om lidt.

- Det er enormt vigtigt, at vi i skolen sørger for at give vores unge indsigt i alle de karrieremuligheder, der findes, når de har afsluttet folkeskolen. Derfor er jeg rigtig glad for, at UngFredericia har inddraget erhvervslivet i den nye struktur, siger Pernelle Jensen.

100 forventningsfulde elever begynder på mandag i 10. klasse, og skolen oplever i år en stigning i andelen af elever, som ønsker at gå i 10. klasse i Fredericia Kommune.

En del elever fra Middelfart vælger også at tage turen over bæltet for at gå i 10. klasse i Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];