Annonce
Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

Valentina Demiraj er direktør for Sundplejen ApS, som siden 2017 har leveret hjemmepleje i Haderslev Kommune. Selskabet valgte at byde ind på opgaven i Fredericia Kommune og vandt opgaven med den laveste pris. Hun fastholder, at prisen er realistisk og påpeger, at den er højere end prisen, selskabet får i Haderslev Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn
Sundhedsplejen ApS har de seneste to år leveret privat hjemmepleje i Haderslev Kommune til en lavere pris, end de har udsigt til at få i Fredericia. Ordren over fire år skønnes at have en værdi af 115 mio. kr., og det hænger fint sammen, fastslår plejefirmaets direktør.

Fredericia: Den nye spiller på hjemmeplejemarkedet i Fredericia Sundhedsplejen ApS afviser at have tilbudt hjemmepleje til dumpingpris i udbudsrunden.

- Vi får en højere pris end vi får i Haderslev Kommune, hvor vi har leveret de seneste to år og har en god forretning. Selvfølgelig byder vi ikke bare en pris ud, men lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed, siger direktør for Sundhedsplejen ApS Valentina Demiraj.

Der er endnu ikke skrevet kontrakt mellem Sundhedsplejen ApS og Fredericia Kommune, men direktøren har fået besked på, at hendes firma har vundet opgaven, der ifølge udbudsmaterialet har en anslået værdi på 115 mio. kroner.

- Kan du sige noget om, hvordan I forestiller jer at gribe opgaven an?

- Ikke før vi har kontrakten endeligt i hus. Det mener jeg vi skal have på plads først, siger Valentina Demiraj.

Annonce

Vi får en højere pris end vi får i Haderslev Kommune, hvor vi har leveret de seneste to år og har en god forretning. Selvfølgelig byder vi ikke bare en pris ud, men lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed.

Direktør for Sundhedsplejen ApS Valentina Demiraj.

Positiv egenkapital

I dag leverer Sundhedsplejen ApS hjemmepleje i fritvalgsordningen i Haderslev Kommune og er på vej til at etablere afdeling i Aarhus.

Da opgaven i Fredericia kom i udbud i september, valgte selskabet at byde ind.

For at byde skulle selskaberne kunne dokumentere, at de i det senest afsluttede regnskabsår havde en omsætning på mindst 10 mio. kroner inden for praktisk bistand, personlige plejeopgaver døgnet rundt, samt udvalgte delegerede sygeplejeydelser til borgere.

Desuden skulle selskabet have en positiv egenkapital og positiv soliditetsgrad.

Det er ikke muligt i selskabets regnskab at se total omsætningen, men bruttooverskuddet i regnskabsåret 2017/18 udgjorde godt otte millioner kroner og egenkapitalen var på knap 2,5 mio. kroner.

Fra Horsens til Haderslev

Valentina Demiraj etablerede sig i første omgang i Horsens, hvor selskabet var en af seks leverandører af privat hjemmepleje. Selskabet droslede imidlertid ned og rykkede aktiviteterne til Haderslev, hvor Sundplejen ApS blev etableret i 2017, og siden har leveret privat hjemmepleje.

Ifølge udbudsmaterialet har virksomheden tilbudt at løse opgaverne praktisk bistand, pleje og sygeplejeydelser i henholdsvis dag- og aftentimerne til 297 kroner til 455 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender?

Læserbrev: Dansk Folkeparti mener, at muligheden for betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer skal forbydes. Det er en dobbelt standard, som DF spiller ud med. Det er det, fordi at en DF'er, der er medlem af Folketinget og samtidig er byrådsmedlem, modtager 24 månedslønninger på et år. Komisk. Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender? Kompetente formænd for regionsrådene og ansvarsbevidste borgmestre må være de bedste til at stramme tøjlerne, hvis orlov er et problem. Sagen er i virkeligheden den, at DF burde kigge på sig selv. Det er udpræget, at DF's folketingsmedlemmer også er valgt til et byråd - også kaldet et dobbeltmandat. For et folketingsmedlem er arbejdspresset på tinge noget, der let sniger sig op på en arbejdsuge med 60 timers arbejde. De betales godt for ulejligheden og trækker samtidig en række frynsegoder. Men når DF-folketingsmedlemmet også er byrådsmedlem, opstår den komiske situation. Der trækkes med store smil løn fra Folketinget samtidig med, at folketingsmedlemmet trækker løn og vederlag fra den kommune, hvor vedkommende sidder i byrådet. At være medlem af et byråd betyder tilstedeværelse i lokalsamfundet ugen igennem, hvad enten det er udvalgsmøder, invitation fra borgere eller interesseorganisationer m.v. Der kræves en arbejdsindsats fra et byrådsmedlem. Når folketingsmedlemmet så samtidig er f.eks. formand for et kommunalt udvalg, viceborgmester m.m., ringer kasseapparatet, og der aflønnes med flere hundredetusinde om året. Det er komisk, at medlemmer af Folketinget normalt kun er til rådighed i kommunen på mandage. Det skal ses i sammenhæng med, at de betales for hele ugen, men maksimalt er tilstede 20 pct. af tiden.

Annonce