Annonce
Mærkedage

Ungtjener fylder 80 år

Tjenerfaget har bragt Per Rusholt vidt omkring. Han har blandt andet arbejdet på Hotel d'Angleterre i København, for kæderne Scandic og Comwell samt på hotel Opus i hjembyen Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Horsens: Per Rusholt, Horsens, fylder lørdag 22. februar 80 år.

Fødselaren, som kalder sig ungtjener, har aldrig lagt tjenerfaget bag sig, og både dagen før og dagen efter sin 80-års fødselsdag skal han på job. Og han stortrives i jobbet.

Per Rusholt kommer oprindelig fra Aalborg. Han blev uddannet tjener på Hotel Dania i Silkeborg i 1959. Senere blev Horsens omdrejningspunktet for hans liv sammen med hustruen Birthe. Her drev parret Palæ Teatret, hvor de også havde en isbutik. Også Tørring og Brædstrup sørgede parret for biograf til. Biograferne hører fortiden til, men tjenerfaget holder han ved, og i dag kan man af og til opleve ham på job på Grejsdalens Hotel og Restaurant Viuf Kro.

Til hans store sorg er hans hustru, Birthe, blevet syg af demens og bor i dag på plejehjem, men heldigvis kan fødselaren kigge tilbage på 59 dejlige og arbejdsomme år sammen. Når han ikke afløser som tjener, går han blandt andet til sangkor. På mandag kan man opleve ham på TV2 i programmet Go'morgen Danmark.

Parret har tre voksne børn, otte børnebørn og seks oldebørn.

Fødselsdagen fejrer fødselaren sammen med sin familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods højt smittetryk i Fredericia: Kommunen vil ikke forbyde kulturelle arrangementer

Annonce