Annonce
Fredericia

Urørt skov er et blindbillede og et respektløst eksperiment

Debat

Læserbrev: Tilfældigt hørte jeg en bid af et udenrigspolitisk program i radioens P1 i begyndelsen af september 2018, hvor en derboende dansktalende journalist fortalte om forholdene i Sankt Petersborg.

Dér er kort refereret det problem, at de unge rejser fra byen, især de kvikke og veluddannede, erhvervslivet står i stampe i forhold til danske forhold, der skal som regel et eller andet med under bordet, og få besværer sig med at starte selv indlysende gode ideer op til virksomheder.

Grunden til det er, at myndighederne bruger at tage alt fra en, så snart man har skabt noget attraktivt.

Om ikke med bedre begrundelser, så mangler der måske en brandslukker!...

Her bringes det ukritisk videre, fordi det refererer til den måde, Fredericia Kommune og DN agerer med hensyn til den private del af Trelde Skov; det er forholdene i Sankt Petersborg om igen.

Så en henstilling til politikere og fredningsfolk både i Fredericia og i Folketinget: Kig lidt længere frem! Hvor vil I hen? Tænker I?

Fredningssagen handler ikke om natur - det er en kamp mellem dem, der vil drive samfund med et ansvar, og dem, der absolut ikke vil drive nogen ting, men kun gå til købmanden.

Det er en politisk kamp om ejerskab og magt.

Dem, der vil bevare naturen og skoven, som den er, skal til at vågne op og stille spørgsmål, om Trelde Skov skal være en del af den kamp.

Den private del af skoven har det fint og har altid været kulturskov.

Urørt skov er et blindbillede og et respektløst eksperiment.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce