Annonce
Kolding

Usikkert om der kommer flere oktoberfester: Færre gæster end forventet

Kun 170 gæster var med til oktoberfesten i Kolding i fredags. Dagen efter havde 320 købt billet til festen. Foto: Søren Gylling

Langt færre gæster end sidste år deltog i år i oktoberfesten i Kolding. Kun i alt omkring 500 købte billet til en af de to aftener, der dog alligevel giver overskud.

Kolding: Sidste uges to oktoberfester i Kolding i et telt på havnen blev ikke ligefrem et kæmpe tilløbsstykke.

Ifølge kassereren i den forening, der igen i år var med til at arrangere oktoberfesterne i fredags og lørdags, Ib Madsen, blev der solgt 170 billetter fredag aften og 320 billetter lørdag, og det er en væsentlig tilbagegang i forhold til sidste år, hvor i alt cirka 1000 gæster købte sig til en aften med tyrolermusik og lederhosen.

Trods det beskedne antal gæster giver festen dog alligevel overskud, oplyser Ib Madsen. Hvor stort det bliver, ved han endnu ikke, men han understreger, at Kolding Håndboldklub, der stillede med frivillige hjælpere de to aftener, har fået de 10.000 kroner, det på forhånd var aftalt, at klubben fik for de frivilliges indsats.

Jeg tror, der har været en tid for oktoberfester i Kolding

Ib Madsen, medarrangør af oktoberfesten i Kolding

1800 billetter

For tre år siden toppede interessen for at tage til oktoberfest i Kolding. Dengang kunne arrangørerne bryste sig af hele 1800 solgte billetter til de to dages fester.

Men siden dalede interessen, og desværre for arrangørerne skete det samtidig med, at de havde indgået en flerårig kontrakt om at holde oktoberfesterne i det enorme telt, som gymnasterne i Flying Superkids optrådte i ved årlige opvisninger i Kolding. Det var med til at presse økonomien.

Om der kommer flere oktoberfester i Kolding er højst usikkert. Ib Madsen havde egentlig trukket sig som arrangør efter sidste års fester, men han endte med at genindtræde i foreningen Foca, der i flere år har stået bag festen.

Har haft sin tid

Han fortæller, at han ikke vil være med til at arrangere flere af disse fester.

- Jeg kan ikke se fremtiden for det hold, der har oplevet årene, hvor det peakede. Jeg tror, der har været en tid for oktoberfester i Kolding, siger Ib Madsen.

Det var egentlig slet ikke meningen, at foreningen Foca skulle involveres i oktoberfesten i år. I stedet ville Thomas Stadsvold fra Aarhus tage over som ny arrangør.

Af forskellige årsager endte det dog med, at han blot var leverandør af lys- og lydteknik og stod for blandt andet markedsføring, mens Foca blev genoplivet og i al hast kom ind som arrangør af selve festen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Mest læste

Annonce