Annonce
Vejle

Vær med i klubben: Slut med fede dyr

Dyrlæge Birte Tidemann og veterinærsygeplejerske Christina Mørk opfordrer hunde- og katteejere til at være mere opmærksomme på dyrenes vægt. De etablerer en slankeklub i klinikken. Foto: Lars Saugbjerg

For mange hunde og katte er overvægtige. Centrum Dyreklinikken etablerer nu en slankeklub, så kæledyrene kan komme af med de overflødige kilo.

Vejle: Det er ikke kun os mennesker, der slæber rundt med for mange kilo på sidebenene. Vores kæledyr er også overvægtige. I hvert fald mange af dem; op mod en tredjedel, vurderer man hos Centrum Dyreklinikken i Vejle. Her rækker man nu en hjælpende hånd ud, så fede hunde og katte kan komme på ret køl. En klub for de overvægtige dyr.

- Vi ser desværre rigtig mange hunde og katte, der er overvægtige. Og vi kan se de mange livsstilssygdomme, der følge med. Dyret får - ligesom mennesker - dårligt hjerte og dårlige led. De oplever en ringere livskvalitet og en nedsat livslængde, fortæller dyrlæge Birte Tidemann og veterinærsygeplejerske Christina Mørk.

På Centrum Dyreklinikken inviterer de derfor hunde- og katteejere til et informationsmøde om en slankeklub.

Annonce

Når man har en hund, der med store bedende øjne beder om mad, synes man det er livskvalitet at fodre den. Det er det ikke, hvis den er overvægtig.

Birte Tidemann, dyrlæge
Hvem kan ikke lide at fede den i sofaen? Desværre kan manglende motion og dårlig kost føre sygdomme med sig. Foto: Lars Saugbjerg

Vejledning og støtte

- Mange synes, at det er livskvalitet, når de fodrer hunden eller katten med ekstra mad, men i virkeligheden er overfodringen med til, at de har dyret i kortere tid, fastslår dyrlægen.

- En labrador bør veje 30-35 kilo. Vi har set en, der vejede det dobbelte, siger Birte Tidemann.

Hun forsikrer, at slankeklubben ikke blot handler om mersalg af klinikkens sunde foder.

- For vores skyld må folk slanke dyrene på leverpostejsmadder, så længe dyrene taber sig. Klubben handler om, at man får hjælp, vejledning og støtte til at nå målet. Forhåbentlig kan medlemmerne også bruge hinanden, give sparring og måske aftale fælles gåture, siger Birte Tidemann og Christina Mørk.

Formålet med klubben er kort og godt: Vægttab.

Aflivning aflyst

Skal hjemmets kæledyr smide nogle kilo, er det vigtigt, at hele familien bakker op om projektet.

- Det kan godt være, at mor er mega motiviteret, men det nytter jo ikke meget, hvis resten af familien konstant fodrer den med kiks og pølse. Det bliver for hurtigt til mange kalorier. Hele familien skal være med - måske med tanke på, hvilke konsekvenser det kan have, hvis dyret ikke taber sig, siger Birte Tidemann.

Forleden var der bestilt tid til en aflivning på klinikken. En hund havde heftige hofteproblemer, blandt andet på grund af overvægt.

- Gang på gang havde vi anbefalet slankekur. Endelig gik ejeren helhjertet ind i en slankekur, så aflivningen blev heldigvis aflyst. Hunden tabte to kilo, 15 procent af kropsvægten. Nu har de en hund, der hopper, løber rundt og er glad, fortæller Birte Tidemann og Christina Mørk.

Fredags-snolder

Informationsmødet 19. september klokken 16.30 i klinikken er gratis. Tilmelding er nødvendig. Slankeklubben begynder omkring 1. oktober, og prisen for et års medlemskab er 250 kroner. Medlemmerne møder ind hver 14. dag på klinikken til vejning.

- Det bliver ikke negativt ladet. Vi står klar med opbakning og støtte. En slankekur er jo røv og nøgler - for både mennesker og dyr, smiler Christina Mørk.

- Og derfor skal der jo også være plads til fredags-snolder. Det skal bare være et bedre alternativ med fokus på mængden. Det skal ikke være ulideligt, for så kan man ikke holde det, lyder det fra Centrum Dyreklinikken.

Man behøver ikke at være tilknyttet klinikken for at blive medlem af slankeklubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Tidligere tyv gav gode råd om sikring mod indbrud: - Jeg har engang hentet en kogle på en scooter

Fredericia

De unge får kortere snor: Skoleleder sætter kontant ind mod snus solgt i skoletiden

Annonce