Annonce
Middelfart

Værsågod og tag: Nu må du som et forsøg klunse på genbrugspladsen

Fra nytår bliver det muligt - i en begrænset tidsperiode - at klunse fra genbrugscontaineren på Middelfart Genbrugsplads. Foto: Middelfart Kommune
Annonce

Middelfart: "FN’s verdensmål handler om det. Brugerne har efterspurgt det. Fra årsskiftet starter vi et forsøg med det på Middelfart Genbrugsplads: Mere direkte genbrug, hvor vi åbner op for, at også borgere kan hente effekter i genbrugscontaineren."

Sådan skriver Middelfart Kommune i en pressemedelelse, der fortæller om et nyt genbrugstiltag i - indtil videre - Middelfart.

- Det handler i bund og grund om at omsætte FN’s verdensmål til hverdagsmål. Nemlig at få mere ud af de ressourcer, der allerede er blevet anvendt. Og direkte genbrug er den allerbedste måde at bibeholde ressourcerne i kredsløbet, siger Tine Veng Basse, der er projektleder for cirkulær økonomi ved Affald & Genbrug.

Annonce

Sådan fungerer ordningen i dag

I dag er det muligt at aflevere sine brugte effekter på alle genbrugspladserne i Middelfart Kommune.

Genbrugscontaineren bliver tømt af de frivillige foreninger, der sælger effekterne i deres butikker, og overskuddet går til velgørende formål. Skilte fortæller borgerne, at det ikke er tilladt at tage ting i genbrugscontaineren – det man kalder ’at klunse’.

Annonce

Hvordan kommer det til at foregå?

Fra 2. januar 2020 vil genbrugscontaineren på genbrugspladsen i Middelfart være en ’bytte-container’ og blive tømt af en kombination af frivillige foreninger og kommunens borgere.

Karen Hansen, teamleder for genbrugspladserne, fortæller:

- Som noget nyt vil foreningerne skulle tømme containeren, inden pladsen åbner for private, det vil sige fra klokken 7 til 10 på hverdage. Når genbrugspladsen er åben for kommunens borgere, fungerer containeren som en værsågod og tag-container, hvor borgere kan stille ting, men hvor man også kvit og frit må tage ting, hvis der er noget, man kan bruge. Forventningen er, at langt flere ting vil skifte hænder i løbet af dagen.

Der kommer til at være to containere; en til møbler og større effekter samt en til mindre genbrugsting.

Der vil være en løbende udskiftning i effekterne, og ordningen tilgodeser både borgerne og foreningerne. I første omgang vil der ikke være restriktioner, for eksempel i forhold til hvor meget man må tage, eller hvor længe man må opholde sig ved containeren, men behovet vil løbende blive vurderet.

Forsøgsordningen giver mulighed for at prøve konceptet af, inden arbejdet med implementering af en ny genbrugspladsstruktur går i gang. Her vil vi gerne indtænke muligheden for ikke kun at sætte genbrugseffekter i recirkulation, men også for eksempel byggeaffald, fliser og andre materialer.

Containerne på Nørre Aaby Genbrugsplads, Gelsted Genbrugsplads og i Køstrup er ikke en del af forsøget, og effekter, der sættes her, vil fortsat kun kunne afhentes af de frivillige foreninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Fredericia For abonnenter

Da Fredericia gik i corona-rødt: - Lige pludselig løb vi rigtig hurtigt

Annonce