Annonce
Middelfart

Værtshus stod bag auktion: Tusindkronerne rullede ind til udsatte børn

Værtshusparret Bjarne Poulsen og Tina Bach er godt tilfredse ovenpå deres auktion til fordel for udsatte børn. Arkivfoto: Mia Harm Madsen.
Kolibrien havde forleden auktion til fordel for udsatte børn i Middelfart Kommune. Her kunne der bydes på gode varer doneret af byens forretningsdrivende, og flere havde den store pengepung oppe.
Annonce

Middelfart: Både kromutter og krofatter var helt ved siden af, da de gættede på, hvad deres auktion ville indbringe til udsatte familier.

Krofatter Bjarne Poulsen var optimistisk og håbede på 20.000 kroner, mens kromutter Tina Bach havde et stille håb om 10.000 kroner.

Begge dele skulle vise sig at være helt ved siden af.

Hele 40.950 kroner indbragte den auktion, de holdt over gode ting og sager, der var doneret af byens butikker og erhvervsdrivende til fordel for børn i udsatte familier i Middelfart Kommune.

- Der har været omkring 65 mennesker til auktionen. Der var helt fyldt op i Kolibrien. Nogle af dem var vores stamkunder, andre var erhvervsdrivende fra byen, der havde doneret noget til auktionen, men som kom og bød på noget af det andet, mens andre igen var nogen, vi slet ikke kendte, fortæller Tina Bach.

Der var altså mange, der gerne ville være med til at give udsatte børn fra Middelfart en god oplevelse, og nogen ville endda gøre det helt uden at få noget retur.

- Der har været nogen, der har smidt penge i uden at købe noget. Og det, der blev solgt, er heller ikke blevet solgt til halv pris. Der var et testamente fra en advokat til en værdi af 4000 kroner, og det blev solgt for 3500 kroner. Andre ting, der havde en værdi af 1000 kroner, blev solgt for 2000 kroner, fortæller hun.

Annonce

Klappede efter bud

Flere ville gerne bidrage til auktionen i sidste øjeblik, og derfor var der endnu mere at byde på, da først auktionen gik i gang.

- Det var også sådan, at når et bud var færdigt, og det var et af de tunge bud, så klappede folk bagefter, siger kromutter.

Det koster i gennemnit 1546 kroner at få et barn på en uges ferielejr med Familienet, som kommer til at sende børn på ferie med pengene fra Kolibrien, og i runde tal er det 26 børn fra Middelfart Kommune, der kan komme på en uges ferie efter de rundhåndede bud fra Kolibriens auktion.

Bjarne Poulsen og Tina Bach har i nogle år forsøgt sig med at få indført forskellige juletraditioner på det lille værtshus, men ingen af dem har vist sig rigtigt succesfulde – indtil nu.

- Det her gør vi igen. Det bliver vi nødt til, slår Tina Bach fast.

Hun måtte lige tælle pengene et par gange, før det gik op for hende hvor meget, der rent faktisk var kommet ind til det gode formål.

Det er Familienet, der sender børnene på ferielejr, og pengene fra Kolibrien går kun til børn fra Middelfart Kommune. Der kan allerede nu ansøges om en plads på en ferielejr på femilienet.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce